“BAYDAR, FETÖ MÜCADELEMİZİ SUİSTİMAL EDİYOR”

“BAYDAR, FETÖ MÜCADELEMİZİ SUİSTİMAL EDİYOR”

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Rektör Prof.Dr.Galip Akhan’a yaptığı iftiralara dayanağı olmadan devam eden CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar’a Prof.Dr.Akhan yanıt verdi.

Milletvekili Baydar’ın 30.11.2016 tarihinde TBMM Genel Kurul'unda yaptığı konuşmada, Yükseköğretim Kurumuna bağlı tüm üniversiteleri zan altında bırakan açıklamalarının, İKÇÜ’ye  ve şahsına başlattığı iftira politikasına, yalan yanlış rakamlarla devam ettiğini belirten Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, “Sayın Baydar, İKÇÜ’de 370 öğretim üyesinin 180’i açığa alınmış, 70’i gözaltında, 58’i tutuklu,51’i ihraç edildiği yönündeki iftiralarına, yönetim kurulunda benim dışımda herkesin FETÖ’den ihraç edildiği gibi yalan beyanlarını eklemiştir. Açıklamasına eski Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ü de karıştırarak kamuoyunda yanlış algılaya sebep olacak, “Akrabası diye kimseyi kollayamayız.” gibi talihsiz ve çirkin bir şekilde sürdürmüştür.  Bu beyanatlar kurumumuzu ve şahsımı şaibe altında bırakmakta, hakaret ve iftirada bulunulmaktadır.” dedi.

İKÇÜ’NÜN DOĞRU AKADEMİK PERSONEL SAYISI

İKÇÜ’nün akademik personel sayısını doğru rakamlarla kamuoyuna aktaran Rektör Prof.Dr.Akhan, sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle İzmir Kâtip Çelebi Üniversite’sinde toplam akademik personel sayımız 751’dir. Bu rakamdan 52’si kamu görevinden çıkarılmıştır. Kamu görevinden çıkarılan bu kişilerden 25’inin tutuklandığı bilgisi alınmış olup; gözaltında bulunan personelimiz yoktur. Halen 2 öğretim üyesi görevden uzaklaştırılmış durumdadır. Kendimin de dahil olduğu mevcut yönetim kurulumuzda kamudan çıkarılan herhangi bir öğretim üyesi bulunmamaktadır.”  

FETÖ MÜCADELEMİZİ SUİSTİMAL EDİYOR

Baydar’ın bu iftira politikasındaki niyetinin ne olduğunu anlaşıldığını,  bilim yuvalarında çalışan tüm akademisyenlerin zan altında bırakan açıklamalarının devletimize ve milletimize yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu kaydeden Rektör Prof.Dr.Akhan,  haddini aşan, yargısız infaz ve linç girişimine dönüşen bu açıklamaların,  yalan yanlış zikredilen rakamlarla kamuoyunu yanıltmaya kalkışmasının kabul edilemez bir hezeyan olduğunu vurguladı.
Prof.Dr.Akhan, “Ömrü boyunca bütün benliğini devletine ve milletine adayan biri olarak; devletimizin terör listesinde yer alan FETÖ terör örgütü veya paralel devlet yapılanması ile yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığını ve olamayacağını tüm kamuoyu ve çevrem yakinen bilir. Tüm kurumlarda yürütülen çalışmalar gibi İKÇÜ'de de FETÖ mensuplarının temizliği, OHAL’in verdiği imkanlarla devam etmekte; diğer taraftan da bu mücadeleyi kendi çıkarları için kullanan Sayın Baydar gibi suistimal edenlerle  uğraşmaktayız.” diye konuştu.


“BAYDAR’IN REKTÖRLÜĞÜ BÜYÜTEÇ ALTINA ALINSIN”

Siyaseti iftira ve çamur atma aracı kullanan Baydar’ın, siyasetin gerçek amacı olan devlete ve millete hizmet aracı olarak görüp çalışmasını tavsiye eden Rektör Akhan, aynı zamanda Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Eski Rektörü olan Baydar’ın döneminin araştırılmasını istedi.
Prof.Dr.Akhan, “Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nin Eski Rektörü CHP Aydın Milletvekili Baydar’ın rektörlük döneminin büyüteç altına alınmasını , Baydar’ın rektörken aldığı ve FETÖ ile bağı ortaya çıkan kişilerin rakamlarını da kamuoyu ile  paylaşmasını bekliyoruz. “ dedi.

“HUKUKİ BAŞVURULARIMLA KARŞISINA ÇIKACAĞIM”

Baydar’ın karalama kampanyasına karşı  en büyük güvencesinin toplum vicdanı ve insan haklarına saygılı kamuoyu mensupları olduğunu dile getiren Prof.Dr.Akhan, “Benim, devletin ve milletin alçak bir düşmanı olan FETÖ ile ilişkili olduğum iftirasını atan, şahsi garazları sonucu menfur darbe girişimi sonrası oluşan bulanık ortamdan istifade ederek şahsımı ve rektörü olduğum İKÇÜ’yü karalama, yalan ve iftira hezeyanına girmiş bu kişiye her türlü hukuki başvurularımla karşısına çıkacağımı hatırlatıyorum.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.