Bayındır Belediyesi'nden Alevi vatandaşlara büyük ayıp

Bayındır Belediyesi'nden Alevi vatandaşlara büyük ayıp

Hem etkinliğe yer vermediler, hem de yası düğün salonunda tutun dediler

CHP’li Bayındır Belediyesi Kerbela ve tüm şehitleri için anma töreni için istenilen Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’ni Ehl-ibeyt Derneği’ne vermemesi tepki çekti. Bununla da yetmezmiş gibi Alevi-Caferi vatandaşlar için bir yas günü olan etkinlik için düğün salonuna yönlendirme fikrine de tepkiler dinmedi.

img-20171012-wa0006.jpg

Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre İzmir’in Bayındır ilçesindeki Ehl-ibeyt Derneği Hz. Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1378’nici yıl dönümü ve tüm şehitlerimiz için anma töreni düzenlemek istedi. Dernek, geçen 7 Ekim’de yapmayı planladığı anma törenleri için Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’ni kullanmak üzere Bayındır Belediyesi’ne dilekçe ile başvurdu. Ancak Bayındır Belediyesi derneğin bu talebine olumsuz yanıt verdi. Belediyeden gelen cevapta kültür merkezinin sadece resmi kurum ve kuruluşların etkinliklerinde kullanıldığı belirtilerek talep reddedildi ve şehitleri anma töreninin düğün salonunda yapılabileceği ifade edildi. Dernek bu cevap üzerine Bayındır’daki bir çay bahçesi ile anlaştı. Bastırılan afişlere ve davetiyelere törenin düzenleneceği yer olarak çay bahçesi yazıldı. İddiaya göre, belediyeden kiraladığı alanı işleten çay bahçesinin sahibi, belediye yetkililerinden gelen baskı nedeniyle anma töreninin mekanından yaptıramayacağını söyleyerek iptal etti. Bunun üzerine Ehl-ibeyt Derneği Başkanı Yağmur Çelikel Bayındır Kaymakamlığı’nda başvurarak anma törenini Cumhuriyet Meydanı’nda yapmak istediğini belirterek başvuruda bulundu. Kaymakamlık derneğe izin verince anma törenleri 7 Ekim’de havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen meydanda yapılmak zorunda kaldı.

img_1039.jpg

BAŞKAN BİZE NEDEN DÜŞMANLIK BESLİYOR?

Konu ile ilgili açıklama yapan Ehl-ibeyt Derneği Başkanı Yağmur Çelikel, “Daha önce kültür merkezinde resmi olmayan kurum ve kuruluşlar etkinlik düzenleyebiliyordu. Hatta bizde geçtiğimiz yıllarda kültür merkezinde anma töreni yapmıştık. Nedense bu sene bize burayı vermek istemediler. Bizim başvurumuzdan sonra kültür merkezinde resmi olmayan törenlerin yapılmaması yönünde bir meclis kararı çıkardılar. Belediye Başkanının derneğimize ve alevi kardeşlerimize olan düşmanlığı neden kaynaklandığına yönelik hiçbir fikrim yok. Belediye kültür merkezini vermeyince bir çay bahçesi ile anlaştık. Ancak bu çay bahçesinin sahibine de baskı yaparak etkinliğin burada yapılmasını engellediler. Belediyeden gelen cevapta törenlerin kültür merkezi yerine düğün salonunda yapılabileceği belirtilmiş. Bize kültür merkezini vermeyerek düğün salonuna yönlendirmeleri resmen hakaret. Düğün salonunda şehitleri anma töreni mi olur? Kaymakamlıktan izin alarak anma törenini Cumhuriyet Meydanı’nda yaptık. Törenin sonuna doğru yağmur yağdı. Meydanda soğuk hava ve yağmurda anma töreni düzenlemek zorunda kaldık” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.