Bayındır Belediyesi'nden gazetecilik dersi!

Bayındır Belediyesi'nden gazetecilik dersi!

Genel değerlendirme haberiymiş...

Bayındır Belediyesi'nin mail adresinden bugün sabah saatlerinde İzmir basın grubuna gelen haber bülteni şaşkınlığa sebep olmuştu. 27 Ağustos'ta sona eren İzmir Enternasyonal Fuarı'nda belediyenin standını haber yapıp bunu da 9 gün gecikmeli olarak gönderen belediyenin ise özrü kabahatinden daha büyük. Basın bürosunda danışman olmadığını iddia eden bir belediye yetkilisi, habere ilişkin tarafımıza yaptığı açıklamada basın grubuna ulaşan bu bültenin gecikmeli olduğunu kabul etmeyerek, bunun bir toplama haberi, genel değerlendirme olduğunu iddia etti.

Oysa işin ilginç yanı bu telefondan yalnızca beş dakika önce yine Bayındır Belediyesi'nden başka bir kişi haberin yayınlanmasının ardından böyle bir hata yaptıklarını kabul ederek "Çok üzgünüz, özür dileriz" diye telefon açmıştı. Daha sonra arayan diğer bir çalışan da "Böyle bir konuşma olmadı" diye iddia ederek, yaptığımız haberin gerçek dışı olduğunu iddia etti. 

SES KAYITLARI ÇIKACAK

Bayındır Belediyesi'nden tarafımıza gelen ilk telefonda bir çalışanın gecikmeli bülten göndermesinden dolayı üzgün olduğunu belirtmesi, daha sonra arayan kişinin ise böyle bir konuşmanın söz konusu olmamasını iddia etmesinin ardından da biz ses kayıtlarını ortaya çıkaracağımızı ve böyle bir konuşmanın olduğunu söylüyoruz. Sahibi 25 yıllık gazeteci ve haber müdürü de İletişim Fakültesi mezunu olan haber sitemize "gazetecilik dersi" vermeye kalkışan kişilere önerimiz "bayat haber" kavramı hakkında araştırmalar yapmaları, temsil ettiği kurum ve kuruluşlara bu donanımla daha faydalı olmaları yönündedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.