Bayındır’da Belediye ve Halk Elele

Bayındır’da Belediye ve Halk Elele

Alaçıkın çevre düzenlemesi Bayındır Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve Hisarlık Mahallesi halkı tarafından imece usulü çalışılarak yapıldı

Bayındır’ın Hisarlık Mahallesi’nde bulunan ve vatandaşların değişik ihtiyaçlarına hizmet etmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan alaçıkın çevre düzenlemesi Bayındır Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve Hisarlık Mahallesi halkı tarafından imece usulü çalışılarak yapıldı.

Çalışma hakkında görüşlerini aldığımız Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli çok güzel ve örnek bir iş yapıldığını belirterek şöyle söyledi: “Köylerimizin mahalleye dönüşmesi ile birlikte sorumluluğumuz arttı. Ancak bunu bahane etmeden ve ayrım yapmadan her mahallemize hizmet ediyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediyemiz de planlamalar ve ihtiyaçlar çerçevesinde hizmetlerini yerine getiriyor. Bayındır Belediyesi olarak başta Fen İşleri Müdürlüğümüz olmak üzere tüm birimlerimiz gece gündüz demeden halkımız için çalışıyor. Daha iyi ne yapabiliriz, nasıl yapabiliriz diye uğraşıyoruz. Bu noktada Hisarlıklı hemşehrilerimin yaptığı katkıyı çok önemli buluyorum. Yapılan işi sahiplenerek daha iyi olması için ter döktüler. İmece usulü çalışmak bizim çok eski bir geleneğimizdir. Geçmişten günümüze Anadolu’da birçok yerde örneğini görürüz. Bu güzel geleneğin hala yaşadığını ve birlik beraberliğin devam ettiğini görmek bizleri çok mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teker teker teşekkür ediyor, ellerine sağlık diyor ve bu tip çalışmaların örnek olarak artmasını diliyorum”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.