Bayındır'da Lütuflar İncir Festivali gerçekleştirildi

Bayındır'da Lütuflar İncir Festivali gerçekleştirildi

Bayındır'da 2.kez düzenlenen Lütuflar İncir Festivali, yapılan açılış töreni ile başladı.

Bayındır Lütuflar İncir Festivali, 2. kez yapıldı. 3 Eylül pazar günü gerçekleşen festivale, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak ve Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen'in yanı sıra ilçenin daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

img-2713.jpg

Festival, Lütuflar Mahallesi girişinde kurulan festival takında yapılan açılış töreni ile başladı. Protokol, girişte yapılan kurdele kesme töreninden sonra festival alanını gezdi ve üreticilerden bilgi aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Lütuflar Mahalle Muhtarı Yusuf Akçalı, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak ve AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar birer konuşma yaptı.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen konuşmasında; “İlçemizdeki tüm incir üreticilerimize, mahallerimize bol ve bereketli bir sezon dilerim. İkinci kez Lütuflar Mahallemizde incir festivali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle Lütuflar mahallesi sakinlerimize, tüm hemşehrilerimize, tüm misafirlerimize, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

img-2645.jpg

Festival, Buca Yasin Börü Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi folklor gösterisi sundu. Festival kapsamında düzenlenen En Güzel İncir ve İncir Güzeli yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Festivalde son olarak Halk Müziği sanatçısı Ayşe Dinçer, festival ziyaretçilerini söylediği eserlerle coşturdu.

img-2676.jpg

Bayındır merkeze 30 km uzaklıkta bulunan Lütuflar mahallesinin en önemli geçim kaynakları arasında kuru incir üretimi yer alıyor. Yıllık 100 ton rekolte elde edilen kuru incir sarılop cinsi incir ağaçlarından sağlanıyor. 25 Ağustos-Ekim ayının ilk haftası arasında kuruma düzeyine yaklaşmış incirler ağaçlardan toplanarak sergiler üzerinde 3 günlük kurutma işlemi uygulanıyor. 600 metre rakımda yetişen incirlerin kaliteli olmasını mahallenin sahip olduğu toprak yapısı ve iklim sağlıyor. Aydın, Ödemiş, Tire’den mahalleye gelen tüccarlar üretilen rekoltenin tamamının alımını gerçekleştiriyor. Mahallede yerli tohum meyve ve sebze üretimiyle birlikte ceviz, kestane, zeytin üretimi de gerçekleştiriliyor.

img-3074.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.