Bayındır'da sokak sağlıklaştırma projesi başlıyor

Bayındır'da sokak sağlıklaştırma projesi başlıyor

Bayındır Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü tarafından mülk sahiplerine yönelik Hacı Sinan Bölgesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bayındır Belediyesi daha önce ilçenin önemli tarihi eserlerinin restorasyon çalışmalarını yaparak Tarihi Tekel Hanı, Eski Hükümet Konağı, Belediye Hizmet Binası, Ermeni Kilisesi ve Hacı Sinan Camii ve meşrutasını ilçeye kazandırmıştı. Başlatılan son restorasyon çalışması ise Hacı Sinan Külliyesi’nin bir parçası olan Hacı Sinan Hamamı restorasyonu olmuştu.

Bayındır Belediyesi şimdi de 2009 yılından beri çalışmaları devam eden Hacı Sinan Bölgesi Sokak Sağlıklaştırma Projesine başlayarak bölgenin tarihi ve turistik bakımdan önem kazanmasını sağlayacak. Proje kapsamında bölgedeki yapılar ve sokaklar tek tek elden geçirilerek tarihi görünüme ve turizme uygun hale getirilecek.

Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında mülk sahiplerine proje hakkında genel bilgi verildikten sonra gelen sorular cevaplandırıldı. Proje hakkında detaylı bilgi almak isteyen ve binalarında yapılacak çalışmaları merak eden mülk sahipleri Bayındır Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü’ne başvurabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.