Bayındır'daki yangın Turgutlu'ya ulaştı; yerleşim alanlarında tehlike var mı?

Bayındır'daki yangın Turgutlu'ya ulaştı; yerleşim alanlarında tehlike var mı?

MHP Turgutlu İlçe Başkanı açıklamada bulundu

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) İlçe Başkanı Orhan SAYAR, İzmir’in Bayındır İlçesi’nde önceki gün çıkan orman yangının, Turgutlu İlçesine bağlı Karaköy ile Kabaçınar Mahallelerini tehdit eden yangınla ilgili açıklama yaptı.
 
Başkan SAYAR çıkan orman yangıyla ilgili yaptığı açıklamasında; “ İzmir’in Bayındır İlçesi’nde Salı günü çıkan ve rüzgârın etkisiyle Turgutlu İlçemiz sınırlarına kadar ulaşan orman yangını, Karaköy ve Kabaçınar Mahalleleri’nde (Köylerinde) vatandaşlarımızı tehdit etmeye başlamıştır.  Çıkan orman yangını nedeniyle bu mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız ve vatandaşlarımıza ait geçim kaynakları olan büyük ve küçükbaş hayvanların yangından etkilenmemesi kısmen tahliye edilmiştir” diye konuştu.  
 
MHP'li SAYAR; “Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay ŞİRİN ile birlikte mahallelerimizi tehdit altına alan yangını anbean takip ederek, Belediyenin tüm ekip ve araçları seferber edilmiştir. Takriben 40 saattir devam eden yangına, 8 helikopter, 4 amfimi uçağı, 150 arazöz, 18 dozer ve 40 adet su tankeri ile Turgutlu Belediyesine ait çok sayıda itfaiye aracı, ekipman ve itfaiye erleri,  Mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın da el birliğiyle yangın söndürme çalışmaları gerçekleştirildi” dedi.   
 
Başkan SAYAR açıklamasının devamında; “ Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay ŞİRİN ile birlikte, geceden buyan anbean, dakika dakika takipte ettiğimiz yangında, dış mahallerimizde(köylerimizde)yaşayan vatandaşlarımız ve vatandaşlarımıza ait olan hayvanlarının zarar görmediği, hiçbir ikamette de hasarın söz konusu olmadığı, bizleri sevindiren gelişme olarak ifade edebilirim”dedi.  
 
Başkan SAYAR; “Bugün sabah saatlerinde Turgutlu Belediyesi aş Evi ekipleri yangını söndürme mücadelesi veren görevlilere, vatandaşlara, Karaköy ve Kabaçınar Mahalle sakinlerine yaklaşık bin kişilik yemek ve kumanya dağıtımında bulunmuştur” dedi.
 
Başkan SAYAR açıklamasının sonunda;  “İlçemiz sınırlarından uzaklaşan yangın, söndürme ekipleri tarafından kısmen kontrol altına alındı. Dileğimiz, Bayındırlı vatandaşlarımıza ve Turgutlulu vatandaşlarımıza korku dolu saatler yaşatan yangının, en kısa süre de tamamen kontrol altına alındığı bilgisini almaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın yaz aylarında ormanda gezi ve pikniğe çıkanların daha dikkatli olmaları gerekmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.