Bayındır'ın kurtuluşu, coşkuyla kutlandı

Bayındır'ın kurtuluşu, coşkuyla kutlandı

Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen kurtuluş etkinlikleri Arıkbaşı İstasyon Şehitliği’nde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen kurtuluş etkinlikleri Arıkbaşı İstasyon Şehitliği’nde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Arıkbaşı’ndaki törene Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen’in yanı sıra ilçe protokolü, Gaziler ve Bayındırlılar katıldı.

img-3472.jpg

Ardından kurtuluş şenlikleri, saat 17.30’da Bayındır merkezdeki Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen tören ve etkinlikler ile devam etti. Buradaki törene de Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, ilçe protokolü ve Gaziler katılırken, Bayındırlıların da yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

img-3474-004.jpg

Milli Mücadele döneminin temsili olarak canlandırılması, halk oyunları gösterisi, Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı’na bağlı bando ve Jandarma Komando Gösteri ve Tatbikat Tabur Komutanlığı’nın gösterisi ve ardından ilçe esnafının da katıldığı kortej ile son buldu.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen törende yaptığı konuşmada "Düşman işgali altında kadını, erkeği ve çocuğuyla çok zor şartlarda büyük bir kahramanlık gösterilerek kutsal vatan topraklarının kurtuluşu için kahramanca mücadele eden tüm ecdadımızı, bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan Bayındırlı şehitlerimizi ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle yâd ediyoruz" dedi.

img-3336-002.jpg

4 Eylül Bayındır'ın kurtuluşunun 101. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Tuğçe Kandemir konseri Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere istinaden olumsuz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.