BAYIR, "ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORSUNUZ"

BAYIR, "ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORSUNUZ"

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Macera Kulübü’nün köy okulları için ‘’Köy Okulları Destek Projesi’’ kapsamında düzenlenen geceye katıldı.

Sunuculuğunu Deniz Ölgün’ün yaptığı, Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço ve Başıbozuk grubunun da müzikleriyle renklendirdiği gece de Bayır, sosyal sorumluluk projesine katkı sağlayan gençlere, ‘’ Sizler bugün burada toplanarak köy okullarına verdiğiniz destekle, macera kulübü olarak çok güzel işler yapıyorsunuz. Toplumun büyük bir bölümü bir şeyler yapmalı diye söylenedursun, sizler bir şeyler yapıyorsunuz. Ben hepinizin önünde ceketimi ilikliyorum, saygı duyuyorum’’ dedi.

unnamed-(8)-056.jpg

BEN HEPİNİZİN ÖNÜNDE CEKETİMİ İLİKLİYORUM


Macera Kulübü’nün düzenlediği sosyal sorumluluk projelerini takip ettiğini, imkânı buldukça katıldığını ifade eden Bayır,  kulüp başkanı Toprak Özmen’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ‘’ Eğitim her şeyin başında geliyor.  12 yılda 6 bakan değiştiren bir iktidar düşündüğümüz zaman, gerçekten de işimizin çok zor olduğunun hepimiz farkındayız. Eğitim seviyesini yükseltmek zorundayız. Okumayan araştırmayan, ne derlerse onu kabul eden ve uygulayan bir toplum yaratmak tek istekleri.  Böyle bir tehlikeli durum ile karşı karşıyayız. Bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş savaşı sonrasında köy enstitülerini kurdu. Kurduğu köy enstitüleri ile okulları olmayan yerlere öğretmenler yetiştirdi.

 

Çağdaş uygar bir Türkiye ümidiyle, tahta bavullarının içine kitaplarını koyarak köylere gittiler. Önce okullarını yaptılar sonra o okullarda aydınlanma görevlerine başladılar. Aradan yıllar geçti. Şimdi geldiğimiz süreçte; yok edilmeye çalışılan en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk ve değerlerini müfredattan çıkaranlara inat, bizler Macera Kulübü ile birlikte, Kiraz’ın en ücra köyüne kadar uzanacağız ve oradaki öğrencilere dokunacağız, bunu yapmak zorundayız. ‘’ dedi. Bayır, sözlerine Mustafa Kemal Atatürk’ün cümlesi ile son verdi. ‘’Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.’’

Gece, projeye destek sağlayanlara verilen plaket ve teşekkür belgelerinin takdiminin ardından, Başıbozuk grubunun şarkıları ve Doğukan Manço’nun Dj Performansı ile devam etti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.