BAYOSB’den Çifte Müjde

BAYOSB’den Çifte Müjde

BAYOSB'den bayramda çifte müjde

Başta lojistik olmak üzere, tamamlanmış altyapı ve enerji avantajı sayesinde yatırımcıların ilgi odağı olan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), günlük 1000 metreküplük atık suyu temizleyecek arıtma tesisinin yapımı için düğmeye bastı. Arıtma tesisinin yanı sıra aynı zamanda doğalgaz basınç düşürme istasyonu da kuracak olan BAYOSB, böylelikle hem doğanın korunmasını sağlayacak hem de müteşebbislerini çevreci ve ucuz enerjiyle buluşturacak.

Kısa bir süre önce 20 milyon liralık ikinci etap alt yapı çalışmalarını başlatan BAYOSB’de, yatırımlar ardı ardına geliyor. Şimdiye kadar verilen ruhsatlara göre bölgede 2016 yılı sonunda 20 fabrikanın inşaatının tamamlanacağını ve bunların 10’unun üretime geçeceğini müjdeleyen BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, 2017 yılı sonu itibariyle toplamda 40 fabrikanın faaliyete geçeceğini ve ilk etap için öngördükleri hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.

‘Çevreci’ sıfatı da eklenecek

Ülke ekonomisinin kaybedecek zamanının olmadığını ve bir an evvel yatırımcılara en uygun koşulları sağlamak için alt ve üst yapı çalışmalarını son hızla devam ettirdiklerinin altını çizen Aydın Telseren, “Arıtma tesisi ile doğalgaz basınç düşürme İstasyonunun projeleri ve şartnameleri hazırlanıyor. Birkaç ay içinde ihaleye çıkıp bu iki yatırıma başlayacağız. Avantajlarımız listesine artık ‘Çevreci’ sıfatını da ekleyerek arıtması da olan bir OSB haline geleceğiz. Doğalgaz Basınç Düşürme İstasyonumuz ise bir yıl içinde bölgenin bütün gaz ihtiyacını karşılayacak hale gelmiş olacak” dedi.

Arıtmanın kapasitesi artırılacak 

BAYOSB olarak geleceği düşünen bir yönetim anlayışı içinde olduklarını vurgulayan Telseren, “Günlük 1000 metreküplük atık suyu temizleyecek olan arıtma tesisimiz modüler sistem olarak yapılandırılacak. Bölgemizdeki fabrika sayımız arttıkça arıtma kapasitemizi de büyüteceğiz. Yönetim ve müteşebbislerimiz olarak çok güzel bir hava yakaladık. Sakin ve emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Yaptığımız her çalışmamızda hem bölgemize hem de ülke ekonomimize fayda sağlamayı amaçlarken doğanın bize sunduğu nimetleri de korumak görevlerimiz arasında. Halkımıza ve sanayicilerimize şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.