Bayraklı, 3 yılda 900 ton atığı ayrıştırarak geri dönüşümde örnek oldu

Bayraklı, 3 yılda 900 ton atığı ayrıştırarak geri dönüşümde örnek oldu

Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye kazandırmak için çalışmalar yürüten Bayraklı Belediyesi, 'Mobil Atık Getirme Merkezi Projesi' sayesinde 900 ton atığı geri dönüşüme kazandırdı.

MEDYA EGE - Geri dönüştürülebilir atıkları tek bir merkezde toplayarak hem doğaya hem de ekonomiye katkı sunmak için çalışmalarını hızlandıran Bayraklı Belediyesi, kentin işlek noktalarına Mobil Atık Getirme Merkezi kurmuştu.

fjh-wo2wqaaoi7o-001.jpg

Evsel atıkların sağlıklı toplanması amacıyla kurulan merkezler, 75. Yıl Mahallesi, Sevgi Yolu ve Haşim İşcan Caddesi’nde hizmete sunulmuştu. Bayraklılılar bu merkezlere; kağıt, karton, plastik, metal, cam gibi ambalaj atıkları ile elektronik atıkları, kullanılmış yağ ve atık pilleri getirerek geri dönüşüme katkıda bulunabiliyordu.

fjh-wo1xeaabz05.jpg

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, sosyal medya hesabından ilçede geri dönüşüme kazandırılan atıklar hakkında bilgi verdi. Sandal, 3 yılda 900 ton atığın geri dönüşüme kazandırıldığını müjdeledi.

baskanimiz2022331101914644.jpg

Sandal yaptığı paylaşımda, "Bayraklı Belediyesi olarak atıkları kaynağında ayrıştırarak topluyor ve geri dönüşüme kazandırıyoruz. Daha yaşanabilir bir dünya için geri dönüşüme destek olan tüm ilçe sakinlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.