Bayraklı Belediye Meclisi'nde orman yangınları gündem oldu!

Bayraklı Belediye Meclisi'nde orman yangınları gündem oldu!

Bayraklı Belediye Meclisi'nde gündem “orman yangınları”

Bayraklı Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclisi Başkanvekili İsmail Sarı idaresinde yapıldı. Meclis gündeminde Türkiye genelinde yaşanan orman yangınları yer aldı. Meclis açılış konuşmasını yapan Başkavekili Sarı, Türkiye’de yaşanan yangınların toplumu derinden sarstığını belirterek, “Birçok olaylar yaşadık. Rize’yi ve Artvin’i sel vurdu. Sonra da Antalya, Manavgat’ta başlayan Muğla, Mersin, Osmaniye, Adana daha sonra diğer illere yayılan yangın felaketi ile ülkemiz karşı karşıya. Toplum olarak sarsıldık. Umarım yangınlar bir an önce biter.

Ormanlarımız bizim canımız. Ülkemizin ve milletimizin canı sağ olsun. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yangın bölgesine birçok ekipman gönderdik. Biz Bayraklı Belediyesi olarak iki tane tankerimizi personellerimizle birlikte alana gönderdik. Ben bu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bir an önce yangınlardan ülkemiz kurtulsun istiyoruz. Bir daha böyle bir olay yaşanmamasını diliyorum” dedi.

CHP’Lİ KAFALI, “ORMANLAR YANARKEN DÜĞÜNE GİTTİ”

Gündem maddelerinin oylanmasının ardından, CHP Meclis Üyesi Gökhan Kafalı gündem dışı konuşmalarda söz alarak, "Şu günlerde maalesef felaketlerin ardı arkası kesilmiyor. Bu kez de ülkemiz yangın yerine döndü. Artık yanacak bir şey kalmadığı için 129'unun kontrol altına alındığı 39 ilde toplam 138 orman yangını çıktı. Çıkan yangınlar 10 insanımız olmak üzere birçok canlıyı kaybetmemize, binlerce hektar ormanımızın yok olmasına sebep oldu. Ne yazık ki bu felaket hala sürmekte. İnsan eli ile sabotaj veya terör saldırısını bende lanetliyorum. Kirli ellerin çıkardığı yangınların ülkeyi başka bir yere çekme niyetinde olduğu, sosyal medyada çığırtkanlık yapanlardan anlaşılmaktadır. Bu felaket bize kritik kadrolarda liyakate dayalı bir sistemin olması gerektiğini göstermiştir. Yangın söndürmede çok önemli olan THK'nın başına kayyum olarak atanan kişinin, ormanlar yanarken düğüne gittiğini gördük. Envanterdeki uçakların bakımsızlıktan hurdaya çıkarıldığını gördük. Oysa Cumhurbaşkanımızın da yangından kederlenen insanlara çay dağıttığı bölgede bu uçakların Teknofest’de gösteri yaptığını biliyorduk. Kızılay'ın bölgeye gönderdiği sarıklı ve cübbeli kişilerin Kızılay’ımızı kimlerin kontrol ettiğini gözler önüne sermiştir. Bunları söyleme amacım felaketten siyaset çıkma çabası değildir" diye konuştu.

unnamed-2-8.jpg

AK PARTİLİ HIZAL, “SİYASET SAMİMİ, DELİKANLICA YAPILMALI”

AK Parti Meclis Üyesi Özgür Hızal, CHP’li Kafalı’nın eleştirilerine yanıt vererek, "Belki de tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. Özellikle Manavgat- Muğla bölgelerinde tahminimizin çok ötesinde sonuçlar doğuran yangınlar ortaya çıktı. Yangın söndürme faaliyetlerinde çalışan ve şehit olan tüm vatandaşlarımıza ve görevlilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Belki de Cumhuriyet tarihinin en önemli mücadelelerinden birine şahit oluyoruz. iktidar olmak belirli bir sorumluluk gerektirir ve öyle hareket edilir. Hamd olsun AK Partili bir meclis üyesi olarak AK Partinin sorumluluk ile hareket ettiğini hepimiz görüyoruz. Bu sorumluluk sadece iktidar kanadının değildir. Aynı sorumlulukla muhalefette olan parti mensuplarının da hareket etme zorunluluğu vardır. Genel iktidar biziz, yerelde sizlersiniz. 30 Ekim'de bu şehrin gördüğü en büyük deprem felaketini yaşadık ve yüzlerce vatandaşımızı kaybettik. Hiçbiri geri gelmedi, hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Deprem dediğimizde birinci asli sorumlu belediyedir. Bu şehirde yaraların sarılması anlamında iktidarı ile muhalefeti ile hiçbir siyasi rant gözetilmeksizin sahada birlikte mücadele ettik. Şimdi sayın meclis üyesi ‘bir siyasi rant elde etmek amacı ile konuşmuyorum’ dedi ama kendisini tebrik ediyorum, çok güzel siyasi rant elde etmek için lafı dolandırdı dolandırdı ve söyledi. Ben kendisine siyaseti delikanlıca yapmasını öneriyorum. Ben mecliste neyin nasıl olması gerektiğini bilirim. Bu yaşanan süreç hepimizi yaraladı, elbette ki süreç sonrası doğrular ya da yanlışlar tartışılacaktır ancak siz bugün bu konular üzerinde siyasi rant elde etmek için olur olmaz açıklamalar yaparsanız, su taşırken şehit olmuş 20 yaşındaki gencimize haksızlık yapmış olursunuz. Samimi olmak lazım. Siyasetçi samimi olmalı. CHP'li bir belediye. Muğla Belediyesi… 2018 yılında bir çalışma yapmış orman yangınları çalıştayı yapmış. Bu çalıştayda bir açıklama var, 'şiddetli yangınlarda etkili olabilme şansları sınırlıdır' deniliyor. Hal böyleyken bu araçlar ciddi bir mücadele verirken çıkıp bu tarz açıklamalar yapmak şu an orada yangına karşı mücadele verenlere karşı yapılmış en büyük haksızlıktır" diye konuştu.

SARI, “ ÇIKAR VEYA RANT ÇIKARMA ÇABASI YOK”

Tartışmaların üzerine konuşan Başkanvekili sarı, “Kimsenin bu acılardan çıkar veya rant çıkarma çabası yok. Burada canlarımız gitti, yüreğimiz yandı. El birliği ile yangına müdanene edilmeye gidildi” dedi.

bayrakli-meclisinde-gundem-orman-yanginlari-ak-parti-ve-chp-arasinda-delikanli-polemigi-h91041-bc1ac.jpg

KAFALI, “HER ZAMAN DELİKANLICA BİR DURUŞ SERGİLEDİM”

Yeniden söz alarak Hızal'a yanıt veren CHP’li Gökhan Kafalı, "Biz şuna alıştık artık… Biri en ufak bir eleştiride bulununca provokatör, hain oluyor. Ben hayatımın her alanında delikanlıca bir duruş sergiledim. Hızal, çalıştayın 18-19'uncu maddesinden bahsetti. Doğru uçakların müdahalesi yetersiz kalabilir ancak sosyal medyadan birçok video izledik. Yangın büyüdükten sonra uçaklar yetersiz kalır ancak gördüğümüz görüntülerde yangın küçücükken havadan müdahale olsa bu alanlar yanmayacaktı. Ben buradan siyasi rant çıkarma peşinde değilim ancak eleştiriye de herkes açık olacaktır. Özeleştirinizi yapmak zorundasınız. Sizi eleştiren herkes hain, terörist veya delikanlı değil olamaz” açıklamasında bulundu.

osmangazi-mahallesinde-yer-alan-o-kafe-komisyonlardanret-aldi-h265666-96de2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.