Bayraklı Belediyesi Bayramlaştı

Bayraklı Belediyesi Bayramlaştı

Bayraklı Belediyesi bu yıl bayramlaşma törenini Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirdi.

Bayraklı Belediyesi bu yıl bayramlaşma törenini Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’nin de katıldığı törende belediye çalışanlarına ve vatandaşlara seslenen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bu günlerin geçmesi için de Atatürk’ün yolundan ayrılmamamız gerekiyor. Atatürk’ün söylediği yurtta sulh cihanda sulh ilkesinin çiğnendiği dönemlerde başımız dertten kurtulmuyor” dedi. Karabağ, belediye olarak büyük bir aile olduklarını ve tüm çalışanların bayrama sendikalı olarak girdiğini sözlerine ekledi.

Bayraklı Belediyesi’nin düzenlediği bayramlaşma töreni Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın ev sahipliği gerçekleşen törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve il yöneticileri, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, CHP PM Üyesi Mustafa Moroğlu, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve ilçe yöneticileri, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Cengiz Gülebay, DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 6 No’lu Şube Başkanı Emine Yılmaz, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, müdürler ve çalışanlar katıldı.     

KALABALIK SALONA SIĞMADI

Belediyenin bayramlaşma töreninde spor salonunu zeminine sandalye konmasına karşı salon çalışanları ve vatandaşları almadı. Spor salonun zemini ve tribünler tamamen doldu. Törenden ilk olarak söz alan Başkan Karabağ, “Bir dahaki bayramlaşmayı herhalde stadyumlarda yapacağız” diyerek kalabalığa işaret etti. Bayramlaşmaları şölen havasında gerçekleşmek istediklerini ancak bunun mümkün olmadığını vurgulayan Başkan Karabağ, “Maalesef yaşanan sıkıntıları sanatı da yapılmaz hale getirdi. Sanatçı arkadaşlarımız maalesef bu üzüntüyü ekonomik olarak da yaşıyorlar. Ülkemiz zaten ekonomik bir sıkıntı içerisinde. Bu günlerin geçmesini diliyoruz. Bu günlerin geçmesi için de Atatürk’ün yolundan ayrılmamamız gerekiyor” dedi.

ANAYASADAN GELEN HAKKIMIZI KULLANMALIYIZ

“Başımıza ne geliyorsa Atatürk’ün yolundan ayrıldığımız zamanlar geliyor” diyen Başkan Karabağ, “Atatürk’ün söylediği yurtta sulh cihanda sulh ilkesinin çiğnendiği dönemlerde başımız dertten kurtulmuyor. Bombalar patlıyor. Ülkemizde kargaşa yaşanıyor. Sevgili Atatürk’ü onun silah arkadaşlarını, bu uğurda can vermiş bütün devrim şehitlerini saygıyla anıyorum. Türkiye’de demokrasi mücadelesinin artık parlamentoya sığmadığını, parlamento dışında bir organizasyonun bu işi desteklemesi gerektiğini sivil toplum örgütleri ile konuşuyoruz. Sivil toplum örgütleri zaman zaman etkinlik düzenliyor, bize gelip ‘piknik var, kahvaltı var, gelin’ diyorlar. Onlara ‘artık kızlı erkekli halay çekemeyeceğiniz günler gelebilir’ diyorum. Etkinlikler gerekli ama kendimize en yakın demokrasi gücü CHP ve benzeri kuruluşlarla sivil toplum kuruluşu dayanışmasını kitlesel eylemlerle, Anayasadan gelen hakkımızı kullanmalıyız. Anayasal sınırların dışına çıkmadan tepkimizi koyalım. ‘Silahları elimize alalım’ demiyoruz. Ama halkın gücünü sokağa koyarak bu iktidardan kurtulmamız gerekiyor”

ÇALIŞANLAR BAYRAMA SENDİKALI GİRİYOR

Başkan Karabağ, belediyede tüm çalışanların geçtiğimiz süreçte sendikalı olduğunu hatırlatarak, “Bu bayrama çalışanlarımızın tümü sendikalı giriyor. Toplu sözleşmeli giriyoruz. Türkiye’nin en güzel sözleşmelerini yapan belediye olarak giriyoruz” diye konuştu. Başkan Karabağ, konuşmasının sonunda çalışanlarına her zaman seslendiği gibi, “Ben sizi seviyorum. Siz de beni seviyor musunuz?” diye sordu. Salondakiler hep bir ağızdan Başkan Karabağ’ın bu sorusuna “evet” diyerek karşılık verdi. 

ÜZÜNTÜYÜ KALBİMİZDE HİSSETİĞİMİZ BİR BAYRAM

Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, “Gönül isterdi ki bu bayramda da bütün vatandaşlarımız sevdikleriyle ağız tadıya bir bayram kutlayabilsin. Maalesef Türkiye’de bugün evinde ateşi ve o koru yüreğinde hisseden nice acılı aile var. Biz Türkiye Cumhuriyeti bugün üzgünüz, yastayız.  Bu bayram maalesef bizler için İstanbul’da kaybettiğimiz o 43 güzel can için üzüntüyü kalbimizde hissettiğimiz bir bayram” dedi.

YÜZLERCE CANIMIZI KURBAN VERDİK

Böke, bayrama büyük açılarla girdiklerini belirterek, “Gönül isterdi ki ben size burada o şen kahkahalarımızla, ‘Çok güzel günler bizi bekliyor. Onun için gelin bugün kutlama yapalım’ diyemiyorum. Ama maalesef yüzlerce canımızı şehit olarak ve kurban olarak kaybettiğimiz bir Türkiye’deyiz. Terörden beslenenler terörle mücadele edemezler. Bu iktidar terörden besleniyor. 7 Haziran’dan sonra terör Türkiye’de bu iktidar sebebiyle ortaya çıktı. Bugün her gün canımızı bizden alan terör olaylarının müsebbibi iktidardır” dedi.
 
BİRBİRİMİZDEN AYIRMAYA ÇALIŞIYOR

Böke, geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir anketten bahsederek, sözlerine şöyle devam etti: “Bu ankete göre Türkiye’de her dört kişinden üçü kendisiyle aynı partiye oy vermeyen ailelerle aynı apartmanda yaşamak istemiyor. Siyaset bizi birbirimizden ayırmaya çalışıyor. AKP’nin siyaseti komşu olmamızı istemiyor. Yine her 4 vatandaşımızdan üçü kendisiyle aynı partiye oy vermemiş ailelerin çocuklarıyla kendi çocuklarının oyun oynamasını istemiyor. AKP siyaseti bizi çocuklarımızla birlikte birbirimizden kopartıyor. Onlara inat biz hep birlikte beraber yaşamak istediğimizi farklılıklarımızla komşu olmak istediğimizi, farklılıklarımızla çocuklarımızı büyütmek istediğimizi çok daha yüksek sesle haykırmak zorundayız. Size çok önemli görevler düşüyor. Siz varsanız biz daha güçlüyüz. Siz varsanız Türkiye daha güçlü. Atatürk’ün bize bıraktığı o çağdaş Türkiye hayalini gerçeğe dönüştürdüğümüz günlerde bir araya gelelim. Hepimizin farklı ama eşit olduğu ve çok farklılıkla zengin olduğunu bir Türkiye’yi inşa etmek için hep beraber çalışmaya devam edelim” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ise, İstanbul Atatürk Havalimanında gerçekleştirilen terör saldırısında 43 kişinin vefat ettiğini hatırlatarak, “Terör günlük yaşamımıza girdi. Hepimiz tarifsiz bir acı yaşıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Karabağ ve protokol üyeleri belediye çalışanları ve vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.