Bayraklı Belediyesi'nden geri dönüşüme 45 bin tonluk destek

Bayraklı Belediyesi'nden geri dönüşüme 45 bin tonluk destek

Bayraklı Belediyesi, 5 yılda 45 bin ton atığı geri dönüşüme kazandırdı. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “5 yılda 45 bin tondan fazla atığı geri dönüşüme kazandırarak çevre dostu bir adım attık” dedi.

MEDYA EGE - Çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayraklı Belediyesi, Sıfır Atık projesi kapsamında 5 yılda yaklaşık 45 bin ton atığı geri dönüşüme kazandırdı. Belediye binalarına yerleştirilen geri dönüşüm kutuları aracılığıyla biriktirilen atıklar, bulundukları yerde ayrıştırılarak toplandı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, çalışmalarda 32 bin 600 ton karışık ambalaj atığı, 11 bin 792 ton cam atığı, 34 ton bitkisel yağ ve 9 ton atık pil topladı. Ayrıca 75. Yıl Mahallesi, Sevgi Yolu ve Haşim İşcan Caddesi’nde bulunan mobil atık toplama merkezleri de vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

geri-donusum3.jpg

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşıma; “5 yılda 45 bin tondan fazla atığı geri dönüşüme kazandırarak çevre dostu bir adım attık. Sıfır Atık Projesi kapsamında Bayraklı'ya yerleştirilen mobil atık toplama merkezleri ile vatandaşların ilgisini çektik. Daha temiz bir Bayraklı için destek veren herkese teşekkür ediyoruz” notunu düştü.

xbaskan.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.