Bayraklı Belediyesi'nden Yıkım Açıklaması

Bayraklı Belediyesi'nden Yıkım Açıklaması

Dün zabıtalara saldırılmasıyla sonuçlanan düğün salonu yıkımına dair açıklama geldi.

Valilik bilgisiyle yıkılan Yamanlar Mahallesi’ndeki düğün salonuyla ilgili Bayraklı Belediyesi’nden açıklama geldi. Açıklamada, “Kaçak düğün salonunun yıkımıyla ilgili yürütmenin durdurulma istemiyle 6. İdare Mahkemesi’ne açılan dava oybirliği ile reddedilmiştir. Kaçak düğün salonu 775 sayılı yasanın 18. maddesi gereği yıkılmıştır” denildi.   

Bayraklı Belediyesi, dün (cuma) Yamanlar Mahallesi’nde bulunan pazar yerinde kaçak olarak faaliyet gösteren düğün salonun yıkımıyla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada şöyle denildi:

“6. İdare Mahkemesine açılan davada 775 sayılı yasanın 18. maddesi gereğince yıkılmak istenen düğün salonuyla ilgili kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istenmiştir. Mahkeme, ‘…Uygulamakla etkisi tükenecek olan idari işlemlerin yürütülmesi, savunma alındıktan sonra yeniden karar verilmek üzere, idari savunması alınmaksızın durdurulabilir. Yürütmenin durdurulması kararlarında idari işlemin hangi gerekçelerle hukuka açıkça aykırı olduğu ve işlemin uygulanması halinde doğacak telafisi güç ve imkansız zararların neler olduğunun belirtilmesi zorunludur. Sadece ilgili kanun hükmünün iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurulduğu gerekçesiyle yürütmenin durdurulması kararı verilemez’ kuralına yer verilmiştir. Bakılan davada anılan maddede öngörülen koşulların bir arada gerçekleşmediği anlaşıldığından yürütmenin durdurulması istemine reddine oybirliği ile karar verilmiştir’

1-046.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.