Bayraklı halk oyunları ekibi şampiyonluk istiyor

Bayraklı halk oyunları ekibi şampiyonluk istiyor

Gençler Türkiye Finali’nde İzmir’i temsil edecek.

 

Bayraklı Belediyesi halk oyunları ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun 12 Ağustos’ta Artvin’de düzenleyeceği Gençler Türkiye Finali’nde İzmir’i temsil edecek. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Ekibimiz geçtiğimiz yıl şampiyon oldu. Bu yıl da İzmir ve Ege Bölgesi birinciliğini ele ederek finale kaldı. Arkadaşlarımız sıkı bir hazırlık sürecinden geçti. Aynı başarıyı bu yıl da göstereceklerine inanıyoruz. Ekibimize başarılar diliyorum” dedi.

Geçtiğimiz yıl elemeleri birer birer geçerek Türkiye şampiyonu olan Bayraklı Belediyesi Halk oyunları ekibi, bu yıl ilk olarak Gaziemir’de gerçekleştirilen İzmir İl birinciliği yarışmasında gençler düzenlemeli dalda İzmir oyunlarıyla şampiyonluğu elde etti. Bu ünvanla Ege Bölgesi Şampiyonası'na katılan Bayraklı ekibi, Manisa, Balıkesir, Kütahya, Çanakkale ve Uşak’ın da aralarında bulunduğu yarışmada geleneksel düzenlemeli dalda jüriden 90.20 puan alarak birinciliği göğüsledi. Böylece folklorcular Bayraklı’yı Türkiye finallerinde temsil etme hakkını elde etti.

AYLARDIR HAZIRLANIYORLAR

Geçtiğimiz yılın şampiyon ekibi, aynı başarıyı elde etmek için aylardır 12 Ağustos’ta Artvin’de düzenlenecek Türkiye finaline sıkı bir şekilde hazırlandı. Haftanın 7 günü 2-3 saat çalışan ekip üyeleri hedefe kilitlenmiş durumda.

AYNI BAŞARIYI BEKLİYORUZ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, genç folklorcuların başarılarıyla gurur duyduklarını belirterek, “Ekibimiz geçtiğimiz Türkiye finalinde şampiyon oldu. Bu yıl da elemelerde birinciliği göğüsleyerek finale kalmayı başardı. İyi bir hazırlık sürecinden geçtiler. Finalde de aynı başarıyı elde edeceklerine inanıyoruz. Ekibimize başarılar diliyorum” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.