Bayraklı Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri A.Ş'den Vekil Polat'ın 'vurgun' iddialarına yanıt

Bayraklı Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri A.Ş'den Vekil Polat'ın 'vurgun' iddialarına yanıt

İzmir Bayraklı Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın "Şehir Hastanesi'nde milyon dolarlık vurgun" başlığı ile yayınlanan haberine ilişkin bir açıklama yaptı.

MEDYA EGE - CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 19 Aralık tarihinde, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Bayraklı Şehir Hastanesi’ne tıbbı cihaz alımında yolsuzluk yapıldığını iddia etmiş, konuya ilişkin "Gmedikal Sistemleri diye bir firmadan 30 adet ultrasonografi cihazı ithal ediyor. İlk fatura 318 bin 726 dolar. Türkerler Gama adi ortaklığına devir yapılıyor Gmedikal tarafından, 1 milyon 230 bin dolara devir yapılıyor. Sonrasında 1 milyon 344 bin dolara İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne devir yapılıyor. Aradan geçen birkaç günlük süre sonunda 1 milyon 347 bin 383 dolara ithalatı gerçekleşmiş oluyor. Sadece 30 tane cihazda 1 milyon 28 bin 657 dolar vurgundan, nitelikli dolandırıcılıktan bahsediyoruz. Bunların denetlenmesi ve vurguncuların ortaya çıkartılması gerektiğine inanıyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

kapak-070049.jpg

Konuya ilişkin olarak İzmir Bayraklı Hastane Yatırım ve Sağlık Hizmetleri A.Ş. tarafından bir açıklama yapılarak iddialara cevap verildi.

Yapılan açıklamada Polat'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilerek "Sağlık Bakanlığı ile Müvekkil arasında imzalanan İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsünün yapım işleri ile ürün ve hizmetlerin temin edilmesi işine ilişkin sözleşmede yatırım tutarı götürü bedel olarak belirlendiğinden Müvekkil’in karşılaştığı hiçbir ek gider Sağlık Bakanlığı’na yansıtılmamıştır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Gerflor faturasına ilişkin olarak; Türkerler-Gama İzmir Adi Ortaklığı tarafından Müvekkil’e fatura kesilirken aralarında 2016 yılında İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü inşaat işinin yapımı ve malzeme/ekipmanların tedariki için akdedilen ve götürü bedel öngören sözleşmedeki fiyatlar esas alınmıştır. Bu işlem her ne kadar fiyat artışı gibi görünmekte ise de İnşaat Sözleşmesi’nin de götürü bedel üzerinden imzalanması dolayısıyla nihai tutar bakımından farklılık yaratmamaktadır. 2016 yılında öngörülen tutar üzerinden bugün itibarıyla alım yapılamaması ticari hayatın bir gereğidir. Ultrasonografi faturasına ilişkin olarak; tanesi 41.000 Dolar olan ultrason cihazlarının 30 adedi toplamda 1.230.000 Dolara Türkerler-Gama İzmir Adi Ortaklığı tarafından satın alınmış ve bu ekipmanlar gümrükten geçmeden önce Müvekkil’e fatura edilmiştir. Bu işlem kapsamındaki fatura bedeli ise 1.232.287,59 Dolardır. Ortada, haber metninde yer aldığı üzere “Sonrasında 1 milyon 344 bin dolara İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne devir yapılıyor. Aradan geçen birkaç günlük süre sonunda 1 milyon 347 bin 383 dolara ithalatı gerçekleşmiş oluyor. Sadece 30 tane cihazda 1 milyon 28 bin 657 dolar vurgundan, nitelikli dolandırıcılıktan bahsediyoruz” gibi farklı bir fiyat söz konusu değildir. Hiçbir malzeme/medikal ekipman ithamda bulunulduğu gibi Sağlık Bakanlığı’na fatura edilmemiştir. Proje kapsamında hiçbir şekilde Sağlık Bakanlığı’ndan finansman sağlanmamaktadır. Tüm finansman yurtdışı bankalardan kredi ile temin edilmektedir. Müvekkil, gerçeği yansıtmayan haberler neticesinde haksız bir karalamaya maruz kalmıştır. Yukarıda bazı yönleriyle açıklanan İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü yapımı işi sözleşme ve mevzuata uygun olarak gerçekleştirilmektedir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.