Bayraklı Meclisi’nde sert tartışma

Bayraklı Meclisi’nde sert tartışma

Bayraklı Belediyesi Meclis’inde belediye sitesinde yapılan online formunda cinsiyet bölümü tartışıldı.

AK Partili meclis üyeleri formda yazan “erkek, kadın ve diğer” seçeneğine tepki göstererek, Meclis’i terk etti. Konuya açıklık getiren Başkan Sandal, “Sizin insana, yaratana hürmetiniz yok. Vatandaşı bu şekilde aldatmayın. Klasik şov. Buradaki konu teknik bir hatadır. Formu dolduran arkadaşın dikkat etmemesinden dolayı yapılan bir işlemdir. Kasti bir işlem değildir. İnsanları yok etmeye, kendilerinden olmayanı yok saymaya kurgulanmış bir sistem. Göreceksiniz 2023’te bu beladan hep birlikte kurtulacağız” dedi.

Bayraklı Meclisi’nde sert tartışma... Sandal: Sizin yaratana insana hürmetiniz yok!

TRAFO TARTIŞMASI
Mecliste R. Şevket İnce Mahallesi, kamuya terkli alan içerisine yapılması planlanan trafo tartışma konusu oldu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Grup Sözcüsü Cindi Canpolat, “ Burası çok küçük bir park alanı. Bir Atatürk büstü var. Trafo gelince Atatürk büstü kalınacak. Biz de trafonun yer altına alınmasını, bu alanın yeşil alan olarak değerlendirilmelidir” diye konuştu.

YAPIYORMUŞ GİBİ Mİ YAPILACAK?
AK Partili Özgür Hızal ise şu ifadeleri kullandı:
“Burada komisyonlar üyesi arkadaşların elektrik mühendisi olmadığını biliyoruz. Mevcut yapılması trafonun yer altında yapılıp yapılmayacağını muhtemelen bilmiyor. Böyle bir ön şartların konulması, mahallede elektrik kesintilerin artarak devam edeceğini düşünüyorum. Kurumdan net bir şekilde görüş alınmalıdır. Biz de Atatürk büstünü korunmasını istiyoruz ama öncelikler nelerdir, yeşil alan yapılıyor (muş) gibi yapmak mı? Bu itirazı bu şekilde kabul edersek, çok doğru bir karar vermeyeceğimizi düşünüyorum.”

ESAS KAYGI MALİYETLİ OLMASI
CHP'li Gamzegül Çamur ise, “Burada önemli olan hassasiyet doğruysa gündemde kalması ve bilgi almamızda yarar var. Trafonun yerüstüne olmasına vatandaşın bir çekincesi var. Kurum taraftarı bir şekilde yorum yapılıyor. Esas kaygı teknik olarak mümkün olmaması değil, maliyetli olmasıdır. Bu mahallemizin fiziki durum da ortada. Bu konuyu da göz önüne alınması gerekiyor. Gerçi kendileriyle yeşile bakış açımız var. Biz minicik olsa da o alanı korumak istiyoruz ancak tekrar değerlendirilebilir” diye konuştu.

EĞER DOĞRU BİR ÇALIŞMA YAPILIRSA

Bunun üzerine Hızal, “Belediye olarak eğer oralarda yeşil alanını, teknik donatı, eğer oralarda, doğru kentsel dönüşüm yaparsanız, zaten böyle bir tartışma yaşamayız. Gamze Hanım’ın dediği gibi biz yaparız, o konuşur” diye konuştu.

YAYLA VE MADEN TALANINA KARŞI DİMDİK DURMUŞTUR
Hızal’a yanıt veren Başkan Sandal, “Üyesi olmaktan gurur duyduğum CHP, yayla ve maden talanlarında her platformda dimdik bir siyasal kuruluştur. Kentsel dönüşümde de kangren olan yeri hep birlikte çözeceğiz. Bu konuyla ilgili de kurumlardan görüş alalım” dedi.
Önerge komisyonlara iade edildi.

DENETİM RAPORUNU OKUNMASI MECLİSTE DOĞRU DEĞİL

AK Parti’nin denetim komisyonunu raporunu mecliste okunması talebi üzerine açıklamada bulunan Başkan Sandal, “Denetim komisyonu belediye başkanı adına yapar. Bunu başkana verir. Başkan takdir görmesi halinde ilgili kurumlara havale eder, gereğini yapar. Arkadaşlarımız hep bilir, ben denetim komisyonuna asla karışmam. Seçimlere karışmam. Önceden listeyi asla almam. İlgili kurumlara hemen havale ederim. Bunun okunması uygun değil” diye konuştu.

AK PARTİ MECLİS’İ TERK ETTİ
Dilek ve temenni bölümünde konuşan AK Partili Aktaş, “7-8-9 yaşlarında başlayan sınıfların olduğu orta okulu ve liselerin olduğu ön başvuru formu düzenliyor. Belli şeyleri geçtikten sonra, burada cinsiyet bölümünde kadın erkek ve diğerleri… çocuk anneye ya da babaya sordu. Nasıl cevap vereceksiniz. Vatandaşların bazı değer yargılarıyla oynamayın. Bir belediyede çocuklarla ilgili böyle bir oyun edilmesi yazık günahtır. Biz de bunu tavrı protesto edip, meclisten ayrılıyoruz” dedi.

2023’TE BU BELADAN KURTULACAĞIZ
AK Partili Aktaş’a yanıt veren Sandal, “Sizin insana, yaratana hürmetiniz yok. Vatandaşı bu şekilde aldatmayın. Klasik şov. Arkadaşlar boşverin, biz yeri zamanı geldiğinde kim mazlumsa, kim mağdursa yanında durmasını biliriz. Buradaki konu teknik bir hatadır. Formu dolduran arkadaşın dikkat etmemesi dolayı yapılan bir işlemdir. Kasti bir işlem değildir. Biz her zaman vatandaşlarımızın arkasında durduk, dururuz. Biz toplumun her bireyinin arkasında dururuz. Bu hakka, insana hürmettir. Ben bunlara turist gibi geziyor dediğimde tam da bundan bahsediyordum. Bunlar havaya bakarak geziyorlar. Bunların vicdanlarında merhamet yok. İnsanları yok etmeye, kendilerinden olmayanı yok saymaya kurgulanmış bir sistem. El birliğiyle göreceksiniz 2023’te bu beladan hep birlikte kurtulacağız” dedi.

ENCÜMEN ÜYELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI SEÇİLDİ
Mecliste İrfan Ünal, Şentürk Apaydın ve Ali Çankaya encümen üyesi olarak seçildi.
Meclisin ihtisas komisyonları ise şu şekilde oldu
Plan ve Bütçe Komisyonu: CHP’den Mahmet Toptaş, Yeşim Tekoğlu, Serap Keskin, AK Parti’den Mikail Bilici

İmar Komisyonu: CHP’den Cindi Canpolat, İsmail Sarı, İpek Kul, AK Parti’den Seyfettin Akbaş,

Hukuk Komisyonu CHP’den Gamzegül Çamur, Ali Uğurel, Nilgün Alpaslan, AK Parti’den Özgür Hızal

Çevre ve Sağlık Komisyonu CHP’den: Zehra Ongun, Serap Keskin, Gıyasettin Demir, AK Parti Murat Pervane,

Eğitim Komisyonu CHP’den Gönül Güngör, Mukaddes Işın, Şehmuz Işıkçı, AK Parti’den Abdullah Telli

Esnaf-Sanatkarlar ve Pazaryerleri Kom. CHP’den Ertuğrul Civelek, Şehmuz Bıçakçı, Gökhan Kafalı, Ak Parti’den Orhan Temiz

Sosyal İşler Komisyonu CHP’den Binali Bingöl, Metin Uyma, Gökhan Kafalı, AK Parti’den Orhan Temiz

Mahalle Sınırları Tespit Komisyonu CHP’den Zehra Ongun, Ali Uğurel, Metin Uyma, AK Parti’den Emre Demir
Çocuk Hakları, Gençlik ve Spor Komisyonu Gönül Güngör, Gökhan Kafalı, Kıyasettin Aydemir AK Parti Ahmet Öztepe

Kültür Komisyonu CHP’den Gökhan Kafalı, Metin Uyma, Zehra Ongun, AK Parti’den Abdullah Aktaş

Sosyal Konutlar Komisyonu: CHP’den Alim Çankaya, Mukaddes Işın, Kıyasettin Aydemir, AK Parti’den Murat Pervane,

Kent Konseyi Komisyonu CHP’den Zehra Ongun, Metin Uyma, Nilgün Alpaslan, AK Parti’den Abdullah Aktaş

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu: Gönül Güngör, Şehmuz Bıçakçı, Mukaddes Işın, Cumhur ittifakı bu komisyona üye vermedi.

Madde Bağımlılığıyla Mücadele Komisyonu: CHP’den Gökhan Kafalı, Mehmet Toptaş, Kıyasettin Aydemir, Cumhur ittifakı adına Derviş Kabacık

Araştırma ve Geliştirme Komisyonu: CHP’den Metin Uyma, Ali Uğurel, Gönül Güngör, AK Parti’den Osman Sağlam

Kentsel Dönüşüm Komisyonu CHP’den Gönül Güngör, Mukaddes Işın, Şehmuz Bıçakçı, Cumhur ittifakı adına Muhammet Şahin

Engelliler Komisyonu: CHP’den Osman Akseki, Emel Arslanhür, Gökhan Kafalı, AK Parti’den Murat Pervane

Deprem ve Afet Komisyonu: CHP’den Kıyasettin Aydemir, Hulusi Başaran, Binali Bingöl, AK Parti’den Mikail Bilici

Hayvan Hakları Komisyonu: CHP’den Binali Bingöl, Serap Keskin, Kıyasettin Aydemir, AK Parti’den Ahmet Öztepe

gundemebakis.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum