Bayraklı sağlık hizmetlerinde de bir numara

Bayraklı sağlık hizmetlerinde de bir numara

Bayraklı Belediyesi, Adalet ve 75. Yıl mahallelerindeki sağlık evlerinde ücretsiz poliklinik hizmetlerinin yanı sıra hasta nakil ambulansları ile Bayraklı halkının sağlık problemlerine çözüm buluyor.

Bayraklı sınırları içinde ikamet eden ve sağlık kuruluşlarına gitmekte zorluk çeken hastalar deneyimli sağlık personelleriyle evden hastaneye taşınırken tedavinin ardından tekrar evlerine bırakılıyor. Bu kapsamda 2014 -2018 yılları arasında verilen bu hizmetten bugüne kadar 11 bin 731 vatandaş yararlandı.


Bayraklı Belediyesi Sağlık işleri Müdürlüğü ücretsiz poliklinik, diş tedavisi, evde pansuman, enjeksiyon, engelli bakımı ve alo cenaze hattı hizmetlerinin yanı sıra bünyesinde bir doktor öncülüğünde oluşturulan sağlık ekibiyle, hasta vatandaşları evlerinde ziyaret ederek sağlık sorunları hakkında bilgi alıyor. Bu bilgiler doğrultusunda hasta ve hasta yakınlarına tedavi için yapılması gerekenler anlatılıyor. Poliklinik tedavisi için sağlık kuruluşlarına ulaştırılması gereken hastalar Bayraklı Belediyesi bünyesinde bulunan ambulanslarla istedikleri noktalara ücretsiz olarak taşınıyor. 2014 -2018 yılları arasında bin 326 hasta evinde ziyaret edilirken, 11 bin 731 kişi belediyenin donanımlı ambulansları ile evlerinden hastaneye ulaştırılıp aynı şekilde tekrar evlerine bırakıldı. Vatandaşlar 341 31 31 numaralı telefondan randevu alıp bu hizmetten ücretsiz yararlanabiliyor.
 

HER ŞEY VATANDAŞLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN
 

İzmir'de vatandaşların sağlığına önem veren ve örnek projelerle vatandaşların yanında olduklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Sağlık ekiplerimiz hasta vatandaşları evde ziyaret ederek onların dertlerini dinliyor. Evde pansuman ve enjeksiyon yapılması gereken hastalara gerekli işlemleri uyguluyor. Hasta ve hasta yakınlarının genel olarak yaşadığı sıkıntılardan biri olan hastaların sağlık kuruluşlarına nakillerini ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Her şey vatandaşlarımızın sağlığı için sağlıkla ilgili ücretsiz hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.