"Bayraklı Şehir Hastanesi trafiği felç edecek!"

"Bayraklı Şehir Hastanesi trafiği felç edecek!"

2020 yılında tamamlanması planlanan İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’ne İzmir Ticaret Odası eski Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Çalışkan’dan tepki geldi.

İzmir Ticaret Odası eski Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Çalışkan, İzmir’de Kuzey-Güney aksını bağlayan İzmir Çevreyolu üzerinde inşaatı süren şehir hastanesinin, tamamlandıktan sonra trafiği felç edeceğini ve İzmirliler için faciaya dönüşeceğini söyledi.

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin İzmir’in 2. Çevreyolu olan ve Kuzey- Güney aksındaki tek bağlantı yolu üzerinde bulunduğunu söyleyen Çalışkan, “Mevcut zamanda bile, iş saatlerinde yoğun olmak üzere, trafiğin sıkışık olduğu bir yol. Devletin aldığı kararla, Şehir Hastaneleri açıldıktan sonra mevcuttaki devletin hastaneleri kapatılacak ve hastalar buraya gelecek. Hastalar, hasta yakınları ve çalışanlarla 80 bin kişilik bir hareket olacağı öngörülüyor. Ancak yol konusunda herhangi bir proje yok. Proje bakanlığın projesi, çevreyolu Karayolları Genel Müdürlüğü’nün kontrolünde” dedi.

Kış ayları trafik faciaya dönüşecek

Kış aylarındaki yağışla beraber, yolun durma noktasında geldiğini ve sıkıntı yaşandığını dile getiren Çalışkan, “Karşısında zaten bir alışveriş merkezi bulunuyor. Karşıyaka’dan Bornova’ya, Bornova güzergahından Karşıyaka’ya çalışmaya giden insanlar var. Sanayi bölgeleri arasında bağlantı kuran bir yol. 80 bin kişilik bir hareketi daha kaldıracak durumda değil. İnşaat bittikten sonra, hastane hizmete başladığı zaman bir çözüm üretilmezse eğer, kimse kıpırdayamaz. Hasta yakınları ve hastalar, trafikte perişan olacak. Ambulans dahil oluşacak trafikte araçlar kıpırdayamayacak. İzmir’de bu sıkıntı faciaya dönüşecek” şeklinde konuştu.

"Fatura İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kesilecek"

Yol konusunda herhangi bir çözüm üretilemezse, faturanın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kesileceğini burgulayan Çalışkan, “Belediye bu durumu halka anlatamaz. Proje de devletin, yol da devletin. Yeni seçilmiş bir belediye başkanı var; ancak halkın algısından kaynaklı fatura belediyenin olacak. Çevreyolu İzmir’in kalbi. Kısa, orta ve uzun vadede yapılacaklar planlanmalı. Bu kararı alanlar çok düşünmemiş. Ancak bu kentin sorunu ve belediye gündeme almalı. Yoksa İzmir trafiği duracak. Alternatif akslar üretilmeli” ifadesini kullandı.

“Belediye Ankara’ya baskı yapmalı"

İzmir Fuarı’nın iki katı alanda yapılan inşaat için, Bornova Atatürk Mahallesi’nden Manisa yoluna bağlanan 9 kilometrelik bir yol projesinden söz edildiğini, ancak bu yolun trafiği azaltmaya yetecek bir alternatif olmadığını dile getiren Çalışkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye Ankara’ya baskı yapmalı. Çözüm yolları aranmalı. Belediyenin gündemine alınmalı, yoksa faturayı kendi ödeyecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.