Bayraklı sosyal hizmetlerde 1 numara!

Bayraklı sosyal hizmetlerde 1 numara!

2009 yılından bu güne kadar aile, çocuk, genç, kadın, engelli, hasta ve yaşlılara yönelik sosyal hizmetlerin çeşitliliği ve kalitesi ile adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi bu çalışması ile Türkiye’nin en başarılı ilk üç ilçesi arasına girdi.

Bu kapsamda İnsani Gelişme Vakfı tarafından hazırlanan rapora göre Bayraklı Belediyesi, sosyal hizmetlerde İzmir’de sıralamaya giren tek ilçe oldu. İnsani Gelişme Vakfı tarafından ilki 2016’da hazırlanan ve belediyeleri belli kriterlere göre sıralayan İnsani Gelişme Endeksi’nin ikinci raporunda 28 büyükşehir belediyesinden 161 ilçe araştırmaya dahil edildi. Prof. Dr. Murat Şeker, Çağla Bakış ve Barış Dizeci tarafından hazırlanan raporda yönetişim ve saydamlık, sosyal kapsama, ekonomik durum, eğitim, sağlık, sosyal yaşam ve belediye çevresel performans ile ulaşım başlıklarındaki yedi alt endeks, ilgili değişkenlerle oluşturuldu ve nihai insani gelişmişlik endeksi skoru elde edildi.

İZMİR’DEN SADECE ‘BAYRAKLI’ VAR

Aile, çocuk, genç, kadın, engelli, mülteci, hasta ve yaşlılara yönelik hizmetlerin çeşitliliği ve kalitesinin değişken olarak alt endeks skorunu oluşturduğu sosyal kapsama endeksinde ilk üç sırada İstanbul’dan Ümraniye ve Beşiktaş, İzmir’den ise Bayraklı Belediyesi yer aldı. Yıllardır yeni doğan bebekten, ücretsiz ambulans hizmetine, evde yaşlı, ev temizlik ve kuaför hizmetinden, İzmir’deki en büyük engelliler merkezine kadar birçok projeyi hayata geçiren Bayraklı Belediyesi 10 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’deki örnek ilçelerden biri haline gelirken, yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen sosyal hizmetler büyük tecrübe ve başarıyla gerçekleştirildi.

610ac398-e039-427f-8f36-723a91881220-3.png

KISITLI BÜTÇELERLE ÖNEMLİ İŞLER YAPILDI

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Dar gelirli ailelerimizin yoğun olduğu ilçemizde birçok projemiz, başta İzmir belediyeleri olmak üzere Türkiye’ye örnek oldu. Hayata geçirdiğimiz bu projeler vatandaşlar tarafından büyük kabul gördü. İhtiyaca yönelik, insan odaklı projelerimizin vakıf araştırmaları tarafından da takdir görmesi bizleri memnun etti. Geride bıraktığımız 10 yılda kısıtlı bütçelerle gelinen noktada İzmir’de aile, çocuk, genç, kadın, engelli, mülteci, hasta ve yaşlılara yönelik sosyal hizmetlerde önemli çalışmalara imza attık” dedi.

İNGEV KİMDİR?

İnsani Gelişme Vakfı (İNGEV) Türkiye’deki insani gelişmeye katkı yapmak üzere kuruldu. Tüm çalışmalarında şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir anlayışla çalışan İNGEV; partiler üstü bir tutumla ülkedeki insani gelişme sorunlarının giderilmesinde tüm ilgili kesimlerin ortak mutabakatını geliştirmeyi hedefleyerek, toplumsal sorumlulukla hareket ediyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.