Bayraklı'da 28 semt merkezi yenileniyor

Bayraklı'da 28 semt merkezi yenileniyor

Bayraklı Belediyesi 24 mahallede bulunan 28 semt merkezini yeniliyor.

Bayraklı Belediyesi 24 mahallede bulunan 28 semt merkezini yeniliyor. Yıl boyu binlerce kişinin faydalandığı Osmangazi, Cengizhan, Alparslan, Adalet, Fuat Edip Baksı ve Mansuroğlu Mahalleri’ndeki semt merkezleri artık yeni yerlerinde daha fazla kişiye hizmet verecek.

İzmir’de Bayraklı Belediyesi vatandaşların ücretsiz kurslardan yararlanarak hobi kazanması, boş zamanlarını değerlendirmesi ve meslek sahibi olması için kurulan semt merkezi sayısını kısa sürede 28’e çıkardı. Her yıl binlerce kişinin yararlandığı semt merkezlerinde özellikle kadınlar düzenlenen çeşitli kurslara katılıyor. Kadınlar, yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri düzenlenen kermeslerde satarak ev bütçelerine katkı sağlıyor. Çok amaçlı kullanılan semt merkezlerinde kimi zaman sağlık konularında da seminerler düzenlenerek vatandaşlar bilgilendiriliyor. Yine buralar küçük nişan, kına gibi organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.

TALEP ÇOK YOĞUN

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, semt merkezlerine yoğun bir ilginin olduğunu belirterek, “Semt merkezlerimizin özellikle ev hanımlarımızın uğrak yeri haline geldi. Buralarda farklı yaş grupları için çeşitli kurslar düzenliyoruz. Ev hanımları buradaki kurslara katılarak meslek sahibi oluyor. Ürettiklerini satarak ev bütçelerine katkı sağlıyorlar. Merkezlerimiz belediyemizin bir şubesi gibi çalışıyor. Hemşehrilerimiz her türlü şikayetlerini, görüşlerini iletiyor. Bunların hepsi arkadaşlarımız tarafından ilgili birimlerimize iletiliyor. Semt merkezlerimizi daha çok kişiye ulaşması için yeniliyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımıza başladı. Herkesi bekliyoruz” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.