Bayraklı'da başarılı öğrencilere burs

Bayraklı'da başarılı öğrencilere burs

İŞTE BURS BAŞVURULARI İÇİN ARANACAK ŞARTLAR.

Bayraklı Belediyesi sosyal belediyecilik çerçevesinde gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında eğitime yatırım yapmaya devam ediyor. Düzenli olarak yıllardır eğitime ve dar gelirli ailelerin öğrenci çocuklarına maddi, manevi desteklerini esirgemeyen Bayraklı Belediyesi, bu yıl da bin 400 başarılı öğrenciye eğitim desteği sağlayacak. Bundan yararlanmak isteyenler 7 Ekim’e kadar belediyeye başvurabilecek.

Bayraklı Belediyesi, dar gelirli ailelerin başarılı çocuklarına bu yıl da eğitim desteği vermeye devam ediyor. Bu yılki eğitim yardımı başvuruları başlarken, bunu hak edecek ortaokul öğrencileri için aylık 50, lise öğrencileri için ise 60 lira destek sağlanacak.

BURS BAŞVURULARI İÇİN ARANACAK ŞARTLAR

Bursa başvurmak isteyen ortaokul veya lise öğrencilerinin Bayraklı’da ikamet etmesi şartı aranıyor. 2015-2016 eğitim-öğretim sezonunda başarı oranının 70 veya üzeri istenen öğrencilerin hane halkından kimsenin üzerine kayıtlı gayrimenkul bulunmaması ve gelirlerinin asgari ücretin 3’te birinden az olması gerekiyor. Her haneden 1 öğrencinin başvurabileceği burs başvuru şartnamesinde ayrıca öğrencilerin Bayraklı Gençlik Merkezi (BAYGEM)’e kaydının bulunmaması isteniyor. Başvurular öğrenci velileri tarafından Bayraklı Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ve semt merkezlerine 7 Ekim’e kadar yapılabilecek.

YETER Kİ OKUSUNLAR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eğitime ve başarılı öğrencilere her zaman destek olduklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıllarda 900 öğrenciye burs veriyorduk, bu sayıyı 1400’e çıkardık. İlçemizde maalesef dar gelirli aile sayısı fazla. İşsizlik oranı Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu ailelerimizin başarılı çocuklarına bir katkı sağlamak istiyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. Biz de geleceğimize sahip çıkıyoruz. Çocuklarımızın başarılarıyla her zaman gurur duyuyoruz. Bayraklı'da çocuklarımıza karşılıksız burs veriyoruz. Onlar için farklı dallarda ücretsiz kurslarımız var. Yeter ki çocuklarımız okusun ve başarılı olsun” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.