Bayraklı'da çocuklara diş fırçalama eğitimi

Bayraklı'da çocuklara diş fırçalama eğitimi

Ağız ve diş sağlığı alanında verdiği ücretsiz hizmetle birçok belediyeye örnek olan Bayraklı Belediyesi, çocuklara küçük yaşta diş fırçalama ve bakımının önemini aşılıyor.

Ağız ve diş sağlığı alanında verdiği ücretsiz hizmetle birçok belediyeye örnek olan Bayraklı Belediyesi, çocuklara küçük yaşta diş fırçalama ve bakımının önemini aşılıyor. Belediyenin diş hekimleri, 15 mahalledeki kütüphanelerde buluşmalara katılan çocuklara yapmaları gerekenleri uygulamaları olarak anlatıyor.

Bayraklı Belediyesi vatandaşların diş sağlığından yakından ilgileniyor. Adalet Mahallesi’nde ve 75. Yıl Mahallesi’nde 2’şer, Onur Mahallesi’ndeki amfi tiyatroda, Gümüşpala düğün salonu ve Nafiz Gürman Mahallesinde birer ağız ve diş sağlığı merkezinde dolgu, diş temizliği ve çekimi gibi işlemler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Her yıl binlerce kişinin faydalandığı bu hizmet vatandaşlar tarafından takdir görüyor.

DİŞ FIRÇALAMA ALIŞKANLIĞI KAZANMALARI İÇİN

Çocukların küçük yaşlardan itibaren diş fırçalama alışkanlığı kazanması için de farklı çalışmaların altına imza atan Bayraklı Belediyesi diş hekimleri, okulların açılmasıyla birlikte çocuklara yönelik ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme çalışması başlattı. Kütüphanelerde gerçekleşen buluşmalarda çocuklara diş sağlığının önemi ve bu konuda yapmaları gerekenler anlatılıyor. Ayrıca çocuklara, diş fırçalamanın önemini vurgulayan hikayeli küçük el kitapçıkları veriliyor.

YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Belediye olarak sağlık alanında vatandaşlarımıza ücretsiz hizmet veriyoruz. Hiç şüphesiz her şeyin başı sağlık! Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmetimiz yoğun ilgi görüyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren diş fırçalamaya alışması için de farklı etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.