Bayraklı’da Cumhuriyetin 100’ü Paneli düzenlendi

Bayraklı’da Cumhuriyetin 100’ü Paneli düzenlendi

Bayraklı Belediyesi Atatürkçü Düşünce Derneği ile birlikte Cumhuriyetin 100’ü Paneli düzenledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bayraklı Şubesi önünde gerçekleşen panele Akademisyen- Yazar Elfin Tataroğlu, Avukat Deman Güler, ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kale konuşmacı olarak katıldı. ADD Bayraklı Şube Başkanı Gönül Güngör, belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyetin kuruluş süreci, 100 yıllık serüven ve ikinci yüzyılda Cumhuriyetin güçlenmesi için yapılması gerekenler konuşuldu.

bayraklidan-100-yil-paneli2.jpeg

Akademisyen- Yazar Elfin Tataroğlu “Cumhuriyet, antiemperyalist ülkelere karşı kazanılmış bir devrimdir. Cumhuriyetimizin 100 yılı boyunca yapılan darbeler, yapılan yargı operasyonlarıyla hep Atatürkçü damarlar kesildi. Tüm bunlara rağmen Cumhuriyet güç kaybetmedi ve 100 yaşına ulaştı. İlelebet de payidar kalacak. İkinci yüzyılda da mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi.

bayraklidan-100-yil-paneli3.jpeg

Avukat Deman Güler “Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşaması için kuruluş felsefesini anlamamız ve Atatürk devrimlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Cumhuriyeti daha güzel, daha coşkulu kutlamak için demokrasiye, insan haklarına ve adalete ihtiyacımız var. Onun için en güçlü şekilde Cumhuriyete ve kazanımlarına sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

bayraklidan-100-yil-paneli1.jpeg

ÇIKIŞ YOLU ATATÜRK DEVRİMLERİ

ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kale ise Cumhuriyet öncesi ülkenin içinde bulunduğu zor koşulları ve Cumhuriyet kazanımları ile yaşanan değişimi anlattı. Kale “Bizim için bugün bile çıkış yolu Atatürk devrimleri ve cumhuriyetin kuruluş felsefesidir. Umudumuzu kaybetmeden Cumhuriyetimizi güzel günlerde coşku ile kutlamak için mücadeleye her zaman devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.