Bayraklı'da eskiyen imar planları yenileniyor

Bayraklı'da eskiyen imar planları yenileniyor

Bayraklı Belediyesi, 6 mahallede 1980’li yıllarda yapılmış eski imar planlarını revize etti.

Yaklaşık 600 hektarlık alanda yapılan çalışma kapsamında vatandaşlara avantaj sağlayan yeni imar planı revizyonu ile küçük parseller bir araya getirilerek, oluşturulan büyük imar adalarında 10 katlı yeni konutlar yapılacak.

İzmir’in birçok yerinde olduğu gibi Bayraklı’nın da en büyük sorunlarından olan eskiyen imar planları, çarpık yapılaşma ve gecekondulaşmanın önüne geçmek için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi, bu kapsamda Org. Nafiz Gürman, Yamanlar, Soğukkuyu, Postacılar, Onur ve Körfez Mahallelerini kapsayan imar plan revizyonu hazırladı. Yeni planlara göre küçük parseller bir araya getirilerek büyük imar adaları oluşturulacak. Bu bölgede arsa sahibi olan vatandaşlar yeni oluşturulan 10 katlı binaların yer alacağı imar adalarında hakları ölmeden, sahip oldukları parsel büyüklükleri ile doğru orantılı olarak inşaat hakkı sahibi olacak. Önerilen imar adaları üzerinde belirlenecek olan yapılaşma koşulları sayesinde ve yürürlükte olan yönetmelikler doğrultusunda inşaat alanlarında yüzde 30’a kadar artış sağlanabilecek.

DAHA MODERN VE ÇAĞDAŞ BİR BAYRAKLI İÇİN

Kubilay Caddesi’nin kuzeyinde kalan alanda hazırlanan imar alanı kapsamında öncelikle bölgenin ulaşım sistemi yeniden ele alınarak Altınyol ve çevre yoluna alternatif yollar önerilirken yeşil alan, otopark, pazar yeri, belediye hizmet alanı vb. donatı alanlarında ortalama yüzde 25 oranında artış sağlandı. Özellikle Yamanlar deresi boyunca yeşil alanlar önerilirken, bölgede yaşayan vatandaşlar için de yeni rekreasyon alanı yaratılması amaçlandı. Gümüşpala ve Emek mahallelerinde ise yeni inşaatlardan dolayı düzenleme sahaları ile oluşturulan dönüşüm zora girdiği için, yeni bir modelleme yapılacağı belirtildi. Bayraklı Belediyesi tarafından hazırlanan imar planı revizyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin onayından sonra yürürlüğe girecek.

“MAHALLE MAHALLE ANLATACAĞIZ”

Konu ile ilgili gerçekleştirilen toplantıda mahalle muhtarlarına anlatılan yeni imar çalışması heyecan yarattı. Yeni planları mahalle mahalle gezerek, vatandaşlara anlatacaklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Eskiyen imar planlarının yenilenmesi bugüne kadar yapılan park, kültür merkezi, semt merkezi gibi projelerden çok daha önemli bir iş. Bayraklı’nın daha çağdaş, modern ve güzel bir görünüme kazanmasını istiyoruz. O nedenle yaptığımız çalışmayı herkese anlatacağız. İlçemize şimdiden hayırlı olsun” dedi.

 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.