Bayraklı’da esnaf sayısı artıyor

Bayraklı’da esnaf sayısı artıyor

İzmir’in parlayan yıldızı olarak yatırımcıların dikkatini çekmeye devam eden Bayraklı’da esnaf sayısı artıyor.

Buna göre 2017 yılında 3 bin 834 olan esnaf sayısı, 2018’in Haziran ayına kadar 4 bin 70'e yükseldi. Yetkililer yatırımcılara işlemlerinde kolaylıklar sağlandığını belirtti.


2009 yılından itibaren Bayraklı Belediyesi’nin fiziki yatırımlarıyla çehresi değişen ilçede esnaf sayısı da hızlı artış gösterdi. 2014’te 2 bin 698 olan esnaf sayısı, 2015’te 3 bin 209, 2016, 2017' de 3 bin 834’e yükseldi. Bu yılın temmuz ayı itibariyle ise 4 bin 70 olarak kaydedildi. Böylece son 4 yılda esnaf sayısında önemli bir artış gerçekleşti. Öte yandan Bayraklı Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içinde ticari faaliyet gösterecek olan iş yeri açma ve çalışma ruhsatı başvurusunda bulunan vatandaşlara kolaylık sağlamak için ücretsiz keşif yapıyor. İş yeri açmak ve çalıştırmak için ilk olarak Bayraklı Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne başvuruda bulunuluyor. Başvurunun ardından iş yeri açmak istenilen yerin ruhsat almak için uygun olup olmadığına dair ücretsiz ön inceleme gerçekleştiriliyor. İncelemenin ardından vatandaşlara detaylı bilgi veriliyor. İş yeri açmak istenilen yer ile ilgili bilgi alan vatandaşlar herhangi bir masraf yapmadan önce yatırımlarını bu bilgiler doğrultusunda değerlendirmiş oluyor. Ön inceleme sonucunda uygun olduğu tespit edilen yerlerle ilgili olarak başvuruda bulunanlardan yönetmelik hükümlerine göre belgeler talep ediliyor, belgelerin tamamlamasının ardından iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı düzenleniyor.
 

YATIRIMCILARA KOLAYLIK
 

Bayraklı'daki yatırımcıların her geçen gün artmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı İzmir'in merkezi olma yolunda ilerliyor. Esnafımız ve yatırımcılar için yasal çerçevede yaptığımız kolaylıklar ve 2009’dan bu yana belediye olarak gerçekleştirdiğimiz sosyal tesisler başta olmak üzere tüm yatırımlarımız ilçemizde gözle görülür değişiklikler oluşturdu. Bunun sonucunda ilçemizi tercih eden esnaf sayımız da her geçen gün artıyor. Biz belediye olarak yatırımcılara yasal çerçeve için gereken tüm kolaylıkları sağlamaya devam edeceğiz" dedi.
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.