Bayraklı'da geleceğin yıldızları yetişiyor

Bayraklı'da geleceğin yıldızları yetişiyor

Bayraklı Belediyesi, küçük yaştan itibaren çocuklara kültürümüzün bir parçası olan halk oyunlarını öğretiyor.

Bayraklı Belediyesi, küçük yaştan itibaren çocuklara kültürümüzün bir parçası olan halk oyunlarını öğretiyor. Psikolog eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde çocuklar, ‘hata yapar mıyım’ korkusunu hissetmiyor.

Hayata geçirdiği farklı projelerle çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayan Bayraklı Belediyesi, Manavkuyu’da düzenlediği halk oyunları kursuna çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Farklı yörelerin oyunlarını psikolog denetiminde öğrenen çocuklar böylece, “Acaba hata yapar mıyım?” korsundan uzaklaşıyor, özgüvenleri artıyor.  

NEŞELİ ORTAMDA ÖĞRENİYORLAR

Halk oyunları eğitmeni Merve Çavuşoğlu, farklı yaş gruplarıyla gerçekleştirdikleri çalışmalarda farklı yöre oyunlarını öğrettiklerini belirterek, “Minik gruplarımız buraya ilk geldiklerinde daha çekingen daha utangaç oluyorlar. Herhangi bir figür yaptığımızda, ‘yanlış yaparsam acaba hoca bir şey der mi?’ diyerek kendilerini çok fazla geri çekiyorlar. Bazen buraya gelmek bile istemedikleri oluyor. Bundan dolayı çalışmalarımızı daha neşeli bir ortamda yapmayı tercih ediyoruz. Çocuklarla sosyal ortamlarda da bir araya geliyoruz. Birbirleri arasında paylaşımları da artıyor. Bunun sonucunda da zaten başarı geliyor” dedi. 

MOTİVASYONUM ARTTI

Öğrencilerden Gökalp Güney (13), ilk kez halk oyunları kursuna katıldığını belirterek, “Burada çok güzel zaman geçiriyoruz. Yaptığımız aktiviteler derslerimize de faydalı oluyor. Motivasyonumu artırıyor. Sınavlarda dikkat eksikliğini gidererek daha başarılı olmamızı sağlıyor” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.