Bayraklı'da hurda araçlara geçit yok

Bayraklı'da hurda araçlara geçit yok

Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çevre ve görüntü kirliliği oluşturan, tehlikeye yol açabilecek hurda araçlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri çevre ve görüntü kirliliği oluşturan, tehlikeye yol açabilecek hurda araçlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Cadde ve sokaklarda boş alan, park ve yol üzerine bırakılan hurda araçları tespit eden ekipler, hurda araçları çekici ile bulundukları yerden kaldırarak Doğançay’da bulunan hurda araç otoparkına kaldırıyor.

Bayraklı'da vatandaşlardan gelen şikayetler ve gezici ekibin tespitleriyle hurda araçlara anında müdahale eden ekipler, araç sahiplerine ulaşarak aracın kaldırılması için uyarıda bulunuyor. Hurda araçları bulundukları yerden almayanlara cezai işlem uygulanıyor. Ekipler, hurda aracın trafikten men olup olmadığına bakarak, gerekli işlemlerin ardından çekiciye yükleyerek, Doğançay'da bulunan hurda araç otoparkına çekiyor. Ekipler böylece bu araçların çevreye zarar vermesini ve madde bağımlıların mekanı haline gelmesinin de önüne geçmiş oluyor. Hurda araçları sokak ve caddelere terk edenlere zabıta trafik ekibi 5326 sayılı kabahatler kanununun 41/7 maddesi gereğince 658 lira, ayrıca satış amaçlı araçların kamu alanını işgal edenlere de 124 TL para cezası uygulanıyor.

Çalışmalara sürecek

Terk edilmiş hurda araçların çevrede kötü görüntüye yol açtığını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Hurda araçlar sadece kötü görüntüye yol açmıyor. Ulaşımı engellediği gibi ayrıca çevrede oluşacak yangınlara davetiye çıkarıyor. Kötü amaçlar için kullanılabiliyor. Hiç kimseye zarar vermeden ortadan kaldırmak için ekiplerimiz cadde ve sokaklarda düzenli olarak kontrolü sağlayarak, Doğançay'da bulunan otoparka kaldırıyor. Herkesi hurda araçların parkı konusunda hassas davranmaya davet ediyorum ” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.