Bayraklı'da Muhteşem Festival Gerçekleşti

Bayraklı'da Muhteşem Festival Gerçekleşti

Ziyaretçiler gözleme ve ayrana doydu.

Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Doğançay Gözleme ve Ayran Festivali, vatandaşların akınına uğradı. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde Yolcu Bilginç ve Grup Laçin’in verdiği konserler, festivale katılanlara keyifli dakikalar yaşattı.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen ve Bayraklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 2’nci Doğançay Gözleme ve Ayran Festivali vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Doğançay Meydanı’nda kurulan birbirinden renkli stantlarda, Doğançaylı kadınların ürettiği doğal ürünler ziyaretçilerle buluştu. Bayraklı Belediyesi Kadın Kooperatifi üyesi kadınların ürettiği el ürünü göz nuru ürünler sergilendi.

be9478f7-6ebd-40f9-a6a8-b940b20266fb

ZİYARETÇİLER GÖZLEME VE AYRANA DOYDU

Festivale katılanlar, Doğançaylı annelerin yaptığı gözlemelere akın ederken, el yapımı ayranlar da beğeniyle tüketildi. Müzisyenler, trompet ve davul eşliğinde stantları gezerek ziyaretçilere keyifli dakikalar geçirmesi sağladı. Roman grubunun dansları ise beğeni topladı.  Festival kapsamında sahne alan Yolcu Bilginç, söylediği türkülerle yüreklere dokunurken, Grup Laçin’in hareketli şarkıları festivale katılanları adeta coşturdu.

YOĞUN İLGİ MEMNUN ETTİ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ikincisini düzenledikleri Doğançay Gözleme ve Ayran Festivalinin vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Gerçekten güzel bir festival oldu. Doğançaylı annelerin hazırladığı gözleme ve yaranlar ziyaretçiler tarafından çok beğenildi. Kadınlarımız, kurulan stantlarda doğal, el emeği-göz nuru ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Festivale katılanlar keyifli bir hafta sonu geçirdi” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.