Bayraklı'da okullara “sağlığa uygunluk” denetimi

Bayraklı'da okullara “sağlığa uygunluk” denetimi

Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki okul kantinlerinde “sağlığa uygunluk” denetimi yaptı.

Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki okul kantinlerinde “sağlığa uygunluk” denetimi yaptı. Öğrencilerin hijyen kurallarına uygun tüketim sağlamaları amacıyla okulları gezen ekipler, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadı.

Okul kantinlerinde satılacak gıdalar ve eğitim kurumlarındaki gıda işletmelerinin hijyen yönünden denetlenmesi konulu genelgenin yürürlüğe girmesiyle harekete geçen Bayraklı Belediyesi, yeni eğitim-öğretim sezonuyla birlikte okullarda denetimlerini sıklaştırdı. Bu kapsamda ekipler okul kantinlerini ziyaret ederek satılan ürünlerin tarihleri ile genelge kapsamına giren ürünleri, izin ve hijyen belgeleri ve ruhsata uygunluklarını inceliyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından izin verilen tüketim maddeleri haricinde satış yapan ve hijyen sorunu olan kantinlere gerekli uyarılar yapılırken, ruhsata uygun olmayan işletmeler ise ilgili birimlere havale ediliyor. Denetimlerde ürünlerin son kullanım tarihleri, satışa uygunluğu gibi konulara da özen gösterilirken, çalışanların hijyen eğitim ve iş yerinin gıda hijyen raporları gibi belgeler de kontrol ediliyor.

HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN…

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Çocuklarımızın sağlığa uygun gıdaları tüketmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda yayımlanmış genelge doğrultusunda zabıta ekiplerimiz okul kantinlerini denetliyor. Her şey çocuklarımızın sağlığı ve hijyenik ortamda gıda tüketmelerini sağlamak. Bu kapsamda denetimlerimiz sürecek” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.