Bayraklı'da Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Bayraklı'da Yüzme Bilmeyen Kalmayacak

Engelli vatandaşlar da yararlanabilecek.

Bayraklı Belediyesi, “Bayraklı’da yüzme bilmeyen kalmasın” projesi kapsamında farklı yaş grupları için yüzme kursu düzenliyor. Sahildeki yüzme havuzunda 20 Haziran’da başlayacak. Geçtiğimiz yıl kurslara yaklaşık bin kişi katılmıştı.

Havuz Düğün Salonu’nu üzerindeki yüzme havuzunu yenileyen Bayraklı Belediyesi, geçtiğimiz yıl başlatılan, “Bayraklı’da yüzme bilmeyen kalmasın’’ projesi kapsamında farklı yaş gruplarından yaklaşık bin kişinin yüzme öğrenmesini sağlamıştı. Bu yıl da projeyi devam ettiren Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, 5- 16 yaş arasındaki çocuklara ve yetişkinlere yüzme kursu verecek. Üç ay sürecek yüzme kursu, deneyimli eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek.

ENGELLİ VATANDAŞLAR DA YARARLANABİLECEK

Bayraklı Belediyesi’nin yenilenen yüzme havuzunda; hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında 5-16 yaş arası çocuklara, cumartesi ve pazar günleri 09.00-10.00 saatleri arasında engelli vatandaşlara (ücretsiz), Cumartesi günü 11.00-17.00 saatleri arasında kadınlara, pazar günü ise 11.00-17.00 saatleri arasında ailelere hizmet verilecek. Kurslar, 20 Haziran’da start alacak. 

KİMSE, ‘BEN YÜZME ÖĞRENEMEM’ DEMESİN

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, geçen yıl açtıklara kurslara özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, “Özellikle ailelerden yoğun talep alıyoruz. Uzman eğitmenler farklı yaş gruplarına yüzmeyi öğretiyor. Kimse, ‘Benim yaşım geçti, bu saatten sonra yüzme öğrenemem’ diye düşünmesin. Herkesi bekliyoruz. Çocuklarımız da burada yüzme öğrenirken onları spora yöneltmiş oluyoruz” dedi.

KAYIT İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Yüzme kursuna katılmak isteyen vatandaşlar Bayraklı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğüne başvurarak kayıtlarını gerçekleştirebilecek. Kayıt İçin 2 adet fotoğraf, kimlik fotokopisi, dermatolojik bir sorunu yoktur ve yüzebilir onaylı sağlık raporu isteniyor. Yüzme Kursu ile ilgili detaylı bilgi için (0232) 371 23 00 no’lu numaradan bilgi alınabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.