Bayraklı'da zabıtadan gıda satış yerlerine sıkı denetim

Bayraklı'da zabıtadan gıda satış yerlerine sıkı denetim

Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan unlu mamuller üreten imalathane ve gıda satışı yapan dükkanları denetledi.

Her ay belirli periyotlarda gerçekleşen denetimlerde hijyen kurallarına uymayan ve mevzuata aykırı işlem yapan iş yerlerine uyarılarda bulunuldu.

Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 'ne bağlı gıda denetim ekipleri, vatandaşların gönül rahatlığı ile alışverişlerini yaparak hijyenik koşullarda üretilen gıdalara ulaşması için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İlçenin farklı noktalarında bulunan unlu mamul imalathane ve satış yerleri, bakkallar, marketler, süper marketler ve kasaplar başta olmak üzere gıda satışı yapan yerlerde çalışma yapan ekipler, özellikle ürünlerin son kullanma tarihleri, hijyenik ortamda üretilip üretilmediğini ve depolama şartları  yönünden uygunluklarını denetledi. Satış yerlerinin yetkili firmalar tarafından haşere ilaçlamalarının yapılıp, yapılmadığını ve çalışanların hijyen eğitim belgelerinin olup olmadığını da kontrol eden ekipler, mevzuata aykırı işlem yapan iş yerlerine ise uyarılarda bulundu.

"HALK SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı’da oturan vatandaşların alışverişlerini daha rahat ve güvenilir bir ortamda yapabilmeleri için ekiplerimiz, gıdaların üretim esnasında ve satışında hijyenik kurallara uyup, uymadıklarını kontrol ederek uymayan iş yerlerine gerekli işlemleri gerçekleştiriyor. Halk sağlığı önceliğimiz. Bunun için denetimlere aynı sıklıkla devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.