Bayraklılı Öğrencilerden Kan Bağışı Kampanyası

Bayraklılı Öğrencilerden Kan Bağışı Kampanyası

Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi örnek oldu.

Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının, nüfusun %1′i kadar olduğunu gösteriyor.

Bu eksikliğin bilincinde olan Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bu konuda farkındalık yaratmak istedi. Kan bağışının ne kadar önemli olduğunu bilen, kanın üretilemeyen bir doku ve  tek kaynağının sağlıklı bağışçılar olduğunu ifade eden Okul Müdürü Fatma Gülçin Çolakoğlu ve  Grafik Fotoğraf Öğretmeni Öznur Karakurt Ege Bölgesi İzmir Kan Bağışı Merkezinden Kan Bağışcısı Uzmanı Mevlüt Tektaş’la iletişime geçti.. Bayraklı da  Ali Osman Konakçı Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerine bu konuda duyarlılık göstermeleri ve kan bağışının önemini kavramaları için bir adım atarak kan bağışı kampanyası düzenlediler.

f0583539-0bbb-48e9-b149-498fb2fcbdc8

İlk önce Mevlüt Tektaş’ın önderliğinde öğrencilere bu konuda seminer verilerek, kan bağışı konusunda bilgilendirilme yapıldı. Seminerde kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilediği  anlatılarak öğrencilerin bu konuda bilinçlenmesi sağlandı. Her yıl binlerce insanın, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybettiğini öğrenen öğrenciler kan bağışı yapmak  için sıraya girdiler. Öğrenciler  kanın yapılamayan tek ilaç olduğunu, bir gün kendilerinin de kan ve ürünlerine gereksinim duyabileceğini kavradılar. Öğrenciler  bir can kurtarma duygusu ve mutluluğuyla kan bağışını  gerçekleştirdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.