Bayram ikramiyesinden sonra emekliye bir müjde daha!

Bayram ikramiyesinden sonra emekliye bir müjde daha!

Ramazan Bayramı`na bin liralık ikramiyeleri ve maaşları cebinde girecek olan emekliler, Temmuz zammına kilitlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, zam oranını belirleyecek ilk 6 aylık enflasyon verisini merakla beklerken; ipuçları da geliyor.

Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 6.39 gerçekleşti. Merkez Bankası`nın ekonomistlerle yaptığı son beklenti anketinden de Haziran enflasyonu (TÜFE) için yüzde 0.82 tahmini çıktı. Bu tahmin gerçekleşirse, ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 7.27 olacak. Memur emeklileri ise Temmuz`da yüzde 3.5 toplu sözleşme zammı ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4`ü aşarsa fark alacak.  5 aylık enflasyonun yüzde 6.39 çıkmasıyla, memur emeklilerine yüzde 2.39`luk enflasyon farkı oluştu.Eğer beklenti anketindeki tahmin gerçekleşirse, memur emeklilerinin enflasyon farkı yüzde 3.27`ye ulaşacak.  Bu durumda memur emeklilerinin Temmuz zammı da yüzde 6.77`yi bulacak.. Kesin oranlar, 3 Temmuz`da açıklanacak enflasyon verileriyle ortaya çıkacak. 

Emekliler ay içerisinde zamlarına kavuşacak
 

Emekliler her ay maaşlarıyla birlikte ek ödeme de alıyor. Ek ödeme maaşın yüzde 4`ü-5`i oranında oluyor. Temmuz`da maaşlar artacağı için ek ödeme de yükselecek. Ek ödeme yeni maaş üzerinden hesaplanacağı için zamlanacak.Örneğin; 2 bin lira maaşı olan emekli, her ay 80 lira da ek ödeme alıyor.  Hesabına aylık 2 bin 80 lira yatırılıyor. Temmuz zammı yüzde 7.27 olursa maaş 2 bin 145 lira 40 kuruşa, ek ödeme de 85,81 liraya yükselecek.  Emeklinin hesabına 2 bin 231 lira 21 kuruş yatırılmaya başlanacak. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.