Bayram tatili Çeşme'de doping etkisi yarattı

Bayram tatili Çeşme'de doping etkisi yarattı

Kurban Bayram'ı tatili sonrasında değerlendirme yapan Çeşmeli turizmciler, 9 günlük bayram tatilinde tatilcilerin Çeşme'ye akın etmesiyle birlikte turizmcilerin yüzünün güldüğünü ve bayram tatilinin doping etkisi sağladığını söyledi.

Çeşme'de turizmcilerin ve esnafın yüzünü güldüren 9 günlük bayram tatilinde, tatil boyunca Çeşme ve Alaçatı otoyol gişelerinden 227 bin 148 araç girişi olurken, 48 bin 500 olan Çeşme'nin nüfusu, tatilcilerin akın etmesiyle 1 milyonu aştı.

Yüzleri güldüren bayram tatilinin ardından Çeşme'deki dolulukların yüzde 55-60'lara düştüğünü belirten Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Biner Tuğgan, "Bayramla birlikte yüksek sezon da başlamış oldu. 'Turizmcilerin yüzü güldü' diyebiliriz. Bayram tatili doping etkisi sağladı. Çünkü geciken bir sezon söz konusuydu. 9 günlük bayram tatilinin ardından tahmin ettiğimiz gibi bir sakinlik var. Bu durumu zaten bekliyorduk. Ayın 10'undan itibaren bu sakinliğin sona ereceğini ve Çeşme'nin güzel günlerinin geleceğini görüyoruz. Her geçen yıl sezonu uzatma yolundayız. Son dönemlerde mevsimlerin değişmesi ve hava sıcaklıklarının artmasıyla, ayrıca belediye tarafından çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi nedeniyle sezonun ekim ayı sonlarına kadar uzamasını bekliyoruz. Çeşme'de neredeyse ekim ayı sonuna kadar denize girilebiliyor. Dolayısıyla sezon da ekim ayı sonuna kadar devam ediyor" diye konuştu.

aw930076-03.jpg

"ÇEŞME'DE HER BÜTÇEYE UYGUN TATİL SÖZ KONUSU"

Sosyal medya sayfalarında Çeşme'nin pahalı olduğu algısının oluşturulmaya çalışıldığını da vurgulayan Tuğgan, "Özellikle sosyal medyada Çeşme'nin çok pahalı olduğu ile ilgili bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak Çeşme'de herkese, her bütçeye uygun tatil söz konusu. İsteyen 5 yıldızlı bir otelde kendi bütçesine uygun tatil yaparken, küçük otellerde de makul fiyatlarla tatil yapabilirler. Çeşme, farklı bütçelerde farklı tatil imkanını da tatilcilere sunuyor" diye belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.