Bayramın kutlu olsun İzmir

Bayramın kutlu olsun İzmir

9 Eylül’de tek yürek

İzmir'in kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlamaları yine büyük bir katılım ve coşkuya sahne oluyor. Bu anlamlı günün ilk etkinliği "Zafer Yürüyüşü"ne binlerce İzmirli katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 350 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı taşıyan İzmirliler, Türk Ordusu’nun 9 Eylül 1922'de kente girdiği güzergâhı kullanarak Basmane Karakolu önünden Cumhuriyet Meydanı'na dek yürüdü.

 s31037.jpg

Kurtuluş Savaşı'nın zafere uzanan son adımı niteliğini taşıyan İzmir'in kurtuluş günü, yine büyük bir coşkuyla kutlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kurtuluşunun 96. yıldönümü nedeniyle düzenlediği etkinlikler yıllardır olduğu gibi sabah 09.00’da Zafer Yürüyüşü ile başladı. Türk Ordusu’nun 9 Eylül 1922'de İzmir’e girerken kullandığı güzergâh üzerinde düzenlenen yürüyüş, Basmane Karakolu önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar sürdü. Yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Süheyl Batum, milletvekilleri, belediye başkanları, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, her yaştan ve her kesimden binlerce İzmirli katıldı.

 s278313.jpg

350 metrelik bayrak açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 350 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan İzmirliler; Türk ordusunun kente girdiği tarihi güzergahı izleyerek Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Marşlar eşliğinde ilerleyen korteje çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosunun eşlik ettiği yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Törenler tüm gün sürecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği gün boyu sürecek 9 Eylül kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda saat 11.15'ten itibaren konser ve gösteriler gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, burada İzmirlilere hitap edecek. Saat 17.00'de Süvari Birlikleri'nin Cumhuriyet Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasındaki yürüyüşünden sonra İzmir semaları, saat 17.30'dan itibaren önce Solo Türk ardından da Türk Yıldızları'nın nefes kesen gösterilerine sahne olacak.

Saatler 20.30'u gösterdiğinde, İzmir'deki coşku doruğa çıkacak. İzmir Büyükşehir Bandosu  eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan  hareket edecek Fener Alayı, marşlar eşliğinde Gündoğdu Meydanı'na kadar ilerleyecek. Saat 21.00'den itibaren ise Haluk Levent ve Olten Filarmoni Orkestrası sahne alacak. Gece, İzmir Marşı eşliğinde lazer ve ışık gösterileriyle devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.