BAYSEM'de öğrencilerin tercih heyecanı başladı

BAYSEM'de öğrencilerin tercih heyecanı başladı

Lise ve üniversitelere yerleştirme sınavlarında elde ettikleri üstün başarılarla adından söz ettiren Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BAYSEM) öğrencileri, üniversitelere tercih heyecanı yaşıyor.

BAYSEM rehberlik öğretmenleri tarafından  hafta içi 10.00 – 17.00 saatleri arsasında ücretsiz rehberlik hizmeti veriliyor.
 
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na katılan 126 öğrenciden 122’sinin 180 üzerinde puan alarak fakülte ve yüksekokulları tercih etme hakkı kazandığı Baysem'de tercih işlemleri 14 Ağustos'a kadar sürecek. Bu yıl 2 milyon 381 bin 412 adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Temel Yeterlilik Testi (TYT) – Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere toplam üç oturumda gerçekleştirilmişti. Açıklanan sonuçlara göre, sınavlara BAYSEM ile hazırlanan öğrenciler bir kez daha gurur kaynağı oldu. Öğrenciler hayallerindeki üniversitelere girmek için aldıkları puanlara göre tercihlerini yaparken, elde ettikleri başarılara ulaşmalarında emeği geçen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve BAYSEM öğretmenlerine teşekkür etti. Sınavlara iyi hazırlandıklarını belirten öğrenciler, ücretsiz kursların geleceklerini belirlemede önemli rol oynadığını söyledi. Ülkenin önde gelen üniversitelerini tercih etme hakkı elde eden öğrenciler 14 Ağustos'a kadar BAYSEM'e gelerek, öğretmenlerinden tercih desteği alabilecek.
 
ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ
 

Sınav sonuçları kadar doğru tercihin de önemli olduğunu vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "BAYSEM'in başarıları artık beklediğimiz sonuçlar haline dönüştü. Çocuklarımız aldıkları eğitimi sınav sonuçlarıyla taçlandırıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Şimdi tercih zamanı. Doğru tercihleri yapabilmeleri için de desteklerimiz sürüyor. Bu kapsamda BAYSEM, 14 Ağustos'a kadar çocuklarımıza sabah 10.00’dan akşam 17.00’a kadar rehberlik hizmeti verecek. Tüm öğrencilerimizi kutluyorum, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.