Baytekin, ‘Torbalı’ya tarım projeleri gerekli’

Baytekin, ‘Torbalı’ya tarım projeleri gerekli’

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday Adayı Yıldırım Baytekin, Torbalı’nın ciddi bir tarım potansiyeline sahip olduğunu belirterek, “Torbalı’da tarım projeleri hayata geçirilmeli” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı Belediye Başkan Aday Adayı Yıldırım Baytekin, ‘önce pazar, sonra üretim’ ilkesiyle hareket ettiklerini, sanayi ile tarımın bir arada yürütülmesi gerektiğini söyledi. Başta çevre kirliliği olmak üzere doğal dengelerin hızla bozulması organik ve biyolojik tarımı daha da önemli hale getirdiğine değinen Baytekin, planladıkları ve yürürlüğe girmeye hazır tarım projeleriyle Ege’nin en verimli tarımsal üretim merkezlerinden biri alan Torbalı’da iyi işler yapılabileceğini söyledi. Tarımı, sanayiyi ve kentsel büyümeyi disipline edilmesi gerektiğini ve bu konuda kendilerinin de deneyimli, bilgili ve güçlü bir ekibe sahip olduklarını ifade etti. 

‘PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEK BİLGİ BİRİKİM VE EKİBE DE SAHİBİZ’

Baytekin, “İzmir’in yakaladığı ticari başarının yüzde 50’sini sağlayan bir ilçeyiz” dedi. Torbalı’da tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için çalıştıklarını belirten Yıldırım Baytekin, “Bu anlamda tarımı ve sanayiyi geliştirecek projelerimiz var. Ve bu projeleri hayata geçirecek bilgi birikim ve ekibe de sahibiz. İZBAN, otoyol gibi ulaşım avantajlarıyla daha da geliştik. Bu da bizim için tarım üreticileri için oldukça avantajlı. Eğer ki uygun şartlar ile uygun koşullar bir araya gelirse, sanayi alanında olduğu gibi tarımda da lider konuma geliriz” şeklinde konuştu.

TARIM İÇİN EN VERİMLİ TOPRAKLAR

Bilinçsizce imara açılan tarım arazileri ile tarım ve yapı - sanayinin yan yana geldiğini anlatan Baytekin, “Sanayi atıkları ve yapılaşmadan dolayı güneş engellendiği için toprağın kalitesi düşmekte dolayısı ile verim ve ürün kalitesi de azalmaktadır. Ayrıca tarımı teşvik eden etmenlerin olmayışı özelikle ekonomik olarak rant değeri yüksek olan yapılaşma iznini cazip hale getirmektedir. Bulunduğumuz topraklar sadece yurdumuz genelinde değil, bölge genelinde de tarım için en verimli topraklardır. Pamukyazı gibi birçok köyün adları bile bu tarım ve verimli topraklardan gelmektedir” diye konuştu.

ÜRETİCİYE HİZMET

Baytekin, “Ciddi bir tarım potansiyeline sahip olan Torbalı’da tarım projeleri hayata geçirilmeli. Biz ürünlerimizi işleyerek değerlendirilmeli ve ihracata hazırlanmalıyız. Bu bilimsel çalışmalar, büyük bir koordinasyon içinde sağlanmalı. Kontrollü bir şekilde hareket ederek, bu projeleri ve çalışmaları planlamamız ve proje sayısını artırmamız lazım” diye konuştu. Torbalı’nın kentleşen ve sanayileşen bir tarım kenti olduğunu belirten CHP’li Belediye Başkan Aday Adayı, “Tarım alanlarının korunması ve tarımsal faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, soğuk hava depolarının ve entegre tesislerinin kurulması, paketle ünitelerinin yapılması önceliğimiz olacak; köylü ve çiftçiyle diyaloğun arttırılması için de var gücümüzle çalışacağız” dedi.

EKONOMİK OLARAK TEŞVİKLER YAPILMALI

Tarım arazilerinin korunarak, sanayi için farklı imar adaları geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen CHP Belediye Başkan Aday Adayı Baytekin, “Ekonomik olarak teşvikler yapılmalı. Çiftçi kendini yanlı görmemeli, destek olmalı. Bölgede en iyi yetişen ürünlere yönelik Ar-Ge çalışmaları yapılarak dış pazarlara açılım sağlanmalı. Bununla ilgili bilgilendirme seminerleri yapılmalı. Fuarlara katılım sağlanmalı. Geziler ve tanıtımlar planlanmalı. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.