BBŞT yeni dönem kurs kayıtları başlıyor

BBŞT yeni dönem kurs kayıtları başlıyor

Her yıl gerçekleştirdiği kurslar ile tiyatro dünyasına yeni yetenekler kazandıran, İzmir ve Türkiye’de tiyatro alanında önemli bir yere sahip Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu yeni sezon kurs kayıtları başlıyor. “

Çocuk ve Gençlik Grubu” için kurs kayıt başvuruları 20 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek. “Yetişkin Grubu” kurs kayıtları ise 10 -20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek.

Kurs dönemi yaklaşık 8 aylık bir eğitimi kapsıyor. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kurslarda tiyatro tarihi, beden eğitimi, ses çalışmaları, oyunculuk teknikleri aktarılıyor. Kursiyerler aldıkları eğitimin yanı sıra  dönem boyunca çalıştıkları oyunlar ile “Kursiyer Oyunları Festivali”nde seyirci karşısına çıkarak oyunlarını sergileme fırsatı da buluyor. İzmir’in önemli repertuar tiyatrolarından kabul edilen Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener , Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu ile Çamdibi Nedret Güvenç ve  Altındağ Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere dört ayrı sahnede oyunlarını seyirciyle buluşturuyor.

Kurslarda eğitim alan kursiyerlerin kurs bitiminde sergiledikleri oyunlarda profesyonelleri aratmayan performans sergilediklerini vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila; “Bornova Belediyesi olarak dört ayrı tiyatro sahnesinde, her yaş grubuna hitap eden çeşitli oyunları seyirciyle buluşturuyoruz. Bunun yanı sıra açtığımız kurslarda verdiğimiz eğitimlerle bu alanda kendini geliştirmek isteyen 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza da destek veriyoruz.” dedi.


Bornova Merkez, Çamdibi ve Mevlana Mahallesi’nde gerçekleştirilecek kurslara ilkokul 3. sınıftan itibaren her yaştan tiyatrosever katılabilecek.Tiyatroseverler kurs başvuru kayıtlarını bornova.bel.tr adresinden gerçekleştirebilecek. Çocuk ve Gençlik Grubu için kurs kayıt başvuruları 20 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında gerçekleşirken,  Yetişkin Grubu kurs kayıtları ise 10 -20 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.