BBŞT'den 2 Yeni Oyun

BBŞT'den 2 Yeni Oyun

BBŞT Şubat ayında 2 yeni oyunla seyirci karşısına çıkıyor

Sezona “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” oyunuyla başlayan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) Şubat ayında iki yeni oyunla izleyiciyle buluşacak. Bu yıl 25. sanat yılını kutlamaya hazırlanan BBŞT, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında 5 oyunla seyirci karşısına çıkacak.
 
BBŞT, 2016-2017 sezonuna “Bir Anarşist’in Kaza Sonucu Ölümü”, “Jeanne Dark’ın Öteki Ölümü”, “Savaş Baba” ve çocuk oyunu “Deniz Kızı Maira” ile hızlı bir başlangıç yaptı. 25. Sanat Yılı’nı kutlamaya hazırlanan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) ‘Ziyaret’ ve ‘Grönholm Metodu’ isimli ana kadro oyunlarıyla da sahneye çıkacak. Bu arada Deniz Kızı Maira’nın ardından Nisan ayında sahnelenmeye başlanacak yeni bir çocuk oyununun hazırlıkları da sürüyor.
 
Ziyaret
 
BBŞT’nin Şubat ayında sahnelemeye hazırladığı oyunlardan ilki ‘Ziyaret’ olacak. İsviçreli yazar Friedrich Dürrenmatt’ın yazdığı oyun, yıllar önce kendini yüz üstü bırakan sevgilisinden intikam almak için küçük kasabasına geri dönen Claire Zachanassian’ın hikayesine toplumsal ahlak perspektifinden bakıyor. Oyunu BBŞT adına Ant Aksan yönetiyor.
 
Grönholm Metodu
 
Şubat ayında izleyici ile buluşacak bir diğer oyun ise, İspanyol yazar Jordi Galceran Ferrer’ın 2003 yılında yazdığı oyun Grönholm Metodu. Grönholm Metodu adlı bir personel seçim yöntemi kullanan çok uluslu Dekia Şirketi’nin seçim sürecini anlatan oyun, içerdiği sürprizler, gerilim ve komedi unsurlarını iç içe geçiren yapısı ile izleyenlere heyecanlı bir seyir sunuyor.
 
Tiyatro yılı
 
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) bu yıl 25’inci yılını kutluyor. 25. Yıl etkinlikleri kapsamında 27 Mart Tiyatrolar Haftası’na özel olarak 9 günde 5 ayrı ana kadro oyunu sahnelenecek. İzmirliler bu yıl BBŞT sahnelerinde Bir Anarşisin Kaza Sonucu Ölümü, Jeanne d’Arc’ın Öteki Ölümü, Savaş Baba, Grönholm Methodu, Ziyaret oyunlarını izleyebilecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi Kursiyer Oyunları Şenliği, Nisan ayında başlayıp Haziran ortasına kadar devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.