BD Türkiye'den Diyabetle Mücadeleye Destek

BD Türkiye'den Diyabetle Mücadeleye Destek

Becton Dickinson Türkiye, diyabet hastalığına dikkat çekmek ve diyabet hakkında farkındalığı artırmak amacıyla 7 ilde 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ne özel bir dizi etkinlikte yer aldı.

Küresel bir tehdit boyutuyla en ciddi sağlık sorunları arasında yer alan diyabet, ölüme neden olan hastalıklar listesinde 8. sırada yer alıyor. Diyabet ülkemiz açısından da hem sağlık hem de sağlığın finansmanı noktasında önemli sorunları beraberinde getiriyor. Uluslararası Diyabet Federasyonu rakamlarına göre tüm dünyada yaklaşık 415 milyon diyabetli bulunuyor ve bu rakamın 2040 yılında 642 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Türkiye’de diyabet hastalarının artış hızı da oldukça yüksek; üstelik ülkemizdeki 7,5 milyon diyabet hastasının yaklaşık yarısı hastalığının farkında bile değil. Buradan hareketle BD Sağlık Öncüleri diyabet hastalığına dikkat çekmek ve diyabet hakkında farkındalığı artırmak amacıyla 7 ilde toplam 21 üniversite, devlet ve özel hastane ile 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’ne özel bir dizi etkinliğe destek verdi.

Etkinlik kapsamında; Erciyes Üniversitesi, Nafiz Körfez Sincan Devlet Hastanesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Tekirdağ Devlet Hastanesi, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Eyüp Devlet Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde diyabet hemşireleri “Hasta Okulları” seminerleri düzenledi. Bu seminerlerde BD Sağlık Öncüleri katılımcılara diyabet risk faktörleri, diyabetten korunmanın yolları, diyabetli bireyler için pratik bilgiler, doğru insülin enjeksiyon teknikleri ile daha rahat ve kolay diyabet tedavisinin yolları hakkında bilgiler aktardı.  

BD Sağlık Öncüleri, Konya’daki Beyhekim Devlet Hastanesi ve Konya Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki etkinliklerde de yer alarak katılımcılara diyabet yönetiminde sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekmeyi amaçladı. Ayrıca Trakya Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Pediatrik Endokrin Servisi ile çocuklara özel etkinliklerde etkin rol oynadı.

Ege Diyabetliler Derneği ile İzmir Optimum’da, Acıbadem Hastanesi ile Caddebostan’da açılan stantlarda şeker ölçümü, temel diyabet eğitim söyleşileri ile ilerleyen etkinliklerin içerisinde yer alan  BD Sağlık Öncüleri ayrıca, Dokuz Eylül Üniversitesi Yetişkin Endokrin Bölümü’nde klinik diyabet sunumu yaparak diyabet hakkındaki güncel tıbbi verileri meslek profesyonelleri ile paylaştı. 

Diyabet tedavisinde öncü projeleri hayata geçiren BD Türkiye Genel Müdürü Murat Erboz, konu ile ilgili açıklamasında çağın hastalığı olarak adlandırılan diyabet konusunda halk sağlığını korumak adına farkındalık oluşturmanın öneminden bahsetti. 

Erboz, açıklamasında şunları söyledi; “Dünya Sağlık Örgütü’nün 2030 yılı için öngördüğü diyabet görülme sıklığı rakamlarına şimdiden ulaşmış olmamız toplum olarak diyabetle ilgili bir seferberliğe girişmemizin gerekliliğini ortaya koymaktadır. Ülke sağlık harcamalarında, diyabet ve ilişkili hastalıkların payını düşünecek olursak diyabet, toplum sağlığı kadar ülke ekonomisine getirdiği yük açısından da oldukça kritik bir konumda. BD olarak her zaman toplum sağlığına katkı sağlayacak projelerin içerisinde yer aldık ve almaya devam edeceğiz. Bu sebeple diyabet bizim öncelik verdiğimiz konuların başında geliyor. Bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi diyabetin önlenmesi ve diyabetli hastaların doğru tedavi ile hayatlarına devam edebilmelerini sağlamak amacıyla 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında farkındalığı artırıcı bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. Umarım BD’nin diyabet konusundaki global vizyonunun bir parçası olarak üniversite, meslek profesyonelleri, eczacılar ve hastalar ile yaptığımız katılımcı paylaşımlar ile diyabet konusunda daha hızlı bir gelişim gösterir ve hastalığın ilerlemesinin önüne geçilmesinde önemli bir katkı sunarız.”

BD Hakkında

BD, Herkes için sağlıklı yaşam amacıyla tıp alanında yenilikçi buluşlar gerçekleştirip, daha gelişmiş tanı ve sağlık hizmeti sunan global bir medikal teknoloji şirketidir. Hasta ve sağlık çalışanı güvenliği konusunda olduğu kadar, tıbbi araştırmalar ve klinik laboratuvarlar için kolaylık sağlayan teknolojilerde de lider bir kuruluştur. BD ileri hücre çalışmaları ve genom bilimine yardımcı yenilikçi çözümler sağlar, infeksiyon hastalıkları ve kanser tanısını geliştirir, ilaç tedavisi yönetimini iyileştirir, infeksiyonların önlenmesini artırır, cerrahi ve girişimsel işlemlerin donanımını sağlar, solunumsal bakımı optimize eder ve diyabet yönetimini destekler. Aynı zamanda, günümüzün zorlu sağlık sorunlarına çözüm üretmek için önde gelen kuruluşlarla global çapta işbirliği yapar. BD’nin 50 ülkede 45.000’den fazla çalışanı; test ve tanı sonuçlarını iyileştirmek, sağlık hizmeti maliyetini azaltmak, verimliliği yükseltmek, hasta ve sağlık çalışanı güvenliğini ve sağlığa erişimi artırmak için birçok farklı paydaş ve müşteri ile işbirliği içinde çalışmaktadır. BD hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen bd.com/tr adresini ziyaret edin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.