Bebekler de Cimnastik Yapabilir!

Bebekler de Cimnastik Yapabilir!

Bebekler neden cimnastik yapmalı?

Bebeklerde egzersiz hareketleri özellikle 2-6 aydan sonraki bütün hayatı için fiziksel ve ruhsal gelişim açısından oldukça önemlidir. Bebek jimnastiği özellikle anne ve bebek arasındaki bağı da güçlendiriyor. Ruhsal bir rahatlama sağlayan bu egzersiz hareketleri ile bebeğin anneye güven duygusu gelişiyor. Bu egzersizler ayrıca mutluluk hormonunu da teikliyor.

Bebek jimnastiği nasıl yapılmalı
- Öncelikle günde 5-10 dakika zaman ayırılmalı ve bu gün içerisinde 4-5 kez tekrarlanmalıdır.

- Özellike banyo sonrası veya her uykunun öncesi egzersiz için doğru zamandır.

- Jimnastik yaptırılacak alanın doğru hazırlanması gerekir. Bebeklerin vücut hassasiyetlerine dikkat edilmelidir. Egzersiz hareketlerini yatağında yumuşacık bir zeminde yaptırma fikri doğru gibi gelse de aslında bu alanın tercih edilmemesi daha uygun olacaktır. En iyi seçim düz bir zemin üzerine battaniye sermektir. İsterseniz battaniyenin altına yoga matınızı serebilirsiniz. Hatta artık bebeğiniz yaşını doldurduğunda önce sizin yaptığınız hareketleri izlemesine izin vermelisiniz. Sadece ona yaptırmanız yetmez. Çocuklar gördüklerini tekrar ederler.

- Başlangıç olarak kolay hareketler tercih edilmeli ve bebeğin vücudu hareketlere alıştırılmalıdır. Bebeğiniz rutin programa geçtiğinde aertık yapmanız gereken egzersize zor ve ağır hareketlerle başlayarak bebeğinizi yormak. 5-10 dakikalık bir egzersiz sonrasında mışıl mışıl uyuyuşunu bir kahve eşliğinde seyredebilirsiniz.

- Odanızın ısısını iyi ayarlamalısınız. ortalama 20-25 derece idealdir.

- En önemlisi anne bebeğine egzersiz yaptırırken ruhsal açıdan kendisini iyi hissettiği zaman dilimlerini seçmelidir. Bu her iki tarafın da keyif alması için önemlidir. Ayrıca göz teması kurulmalıdır. Bebek göz teması sırasında anneden bütün duyguları alacaktır.

Bebeğinize neden jimnastik yaptırmalısınız
- İlk sebebi bebeğinizin sporu tanıması ve sevmesi. Ayrıca bu sizin kurduğunuz ilk bağlardan biri ve çocuğunuza bir şeyler öğretmeye başlamış olmak size de ruhsal açıdan iyi gelecektir.

- Denge kurmayı öğrenir. Kas - iskelet sistemi gelişeceğinden vücudu dayanıklılık kazanır ve ileriki yaşlarda sakatlanmalarının önüne geçmiş olursunuz.

- Fiziksel gelişiminin yanında ruhsal gelişimi de yadsınamaz. Sayenizde bebeğinizin güven ve cesaret duygusu gelişir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.