Becker'den Volkswagen'in yatırımına destek

Becker'den Volkswagen'in yatırımına destek

Alman devi Becker Antriebe’den yatırıma destek mesajı geldi. 

Almanya’nın otomotiv devi Volkswagen’in (VW) yeni yatırım adresinin Türkiye’de gerçekleşme olasılığı, Türkiye’deki Alman sermeyeli şirketlerde de heyecan yarattı. Söz konusu yatırım için bir ay içinde VW üst yönetiminden resmi açıklama yapılması beklenirken, farklı bir sektörde faaliyet gösteren Alman devi Becker Antriebe’den yatırıma destek mesajı geldi. 

Türkiye operasyonunu 2009 yılında %100 yabancı sermeye yatırımı olarak başlatan bina otomasyonu ve akıllı ev sistemleri üreticisi Becker Antriebe’nin Türkiye Genel Müdürü Erdinç Yazganoğlu, “VW’nin bu yatırımı Türk ekonomisine ve büyüme potansiyeline güvenin en somut göstergesi olacak. Türkiye’de faaliyet gösteren bir şirket olarak, VW’ye yatırım davetini en yüksek sesle dile getirmekten mutluluk duyuyorum.” dedi. 

Türk ekonomisinin yaşadığı türbülanstan çıkma ve yeniden büyüme ivmesi yakalama yolunda ciddi göstergelere sahip olduğunu vurgulayan Yazganoğlu, yeni yatırımların devreye alınması ile bu sürecin çok daha kısa sürede atlatılacağına dikkat çekti.  VW yatırımına sadece bir otomotiv yatırımı olarak bakılmaması gerektiğini söyleyen Erdinç Yazganoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: 

“MOTİVASYON ARACI OLACAK”

“Otomotiv, Türk ekonomisinin ihracat kabiliyeti en yüksek sektörü... Ancak bu sektörde hat yatırımları dışında son 22 yıldır hiç sıfırdan fabrika yatırımına tanık olmadık. VW yatırımı yaklaşık 1,3 Milyar Euro büyüklüğü ile sadece 4 bine yakın insanımıza iş ve aş sağlamakla kalmayacak. Türk ekonomisi için çok önemli bir motivasyon aracı olacak. Bilgi ve ileri teknoloji yoğun yatırım olması ile Türkiye’nin ihracatındaki toplam katma değeri artıran bir etki yaratacak. Bu yatırım için en doğru lokasyonun, ekonomik olarak tam entegrasyona sahip İzmir ya da Manisa olduğunu düşünüyorum.”

Erdinç Yazganoğlu, 20 yılı aşkın süredir Türkiye’de bulunan Becker Antriebe’nin, Türk ekonomisinin %4.7 küçülme yaşadığı 2009’da şirket yapılanmasını tamamladığını hatırlatarak, “On yılı geride bırakan şirketimiz, üç yüzün üzerindeki bayisi ile ülkemizin geleceğine olan inancını koruyarak faaliyetlerini sürdürüyor. Hangi sektörde olursa olsun Türkiye’ye yatırım yapan herkesin kazanacağına inanıyoruz” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.