Bedelli Askerlik Anıları

Bedelli Askerlik Anıları

Ata Benli yazdı...

Merhabalar. Takipçilerimin bildiği üzere geçtiğimiz ay bedelli askerlik görevimi yapmak için huzurlarınızdan ayrılmıştım. Nihayet askerliğimi tamamladım ve aranıza döndüm. Bu süre zarfında anı biriktirmekten çok bu bedelli askerlikte verilen eğitimin ve onca masrafın ne uğruna yapıldığını sorguladım. Gelin bakalım bedelli askerlikte neler yaşanıyor hep beraber görelim.

Bedelli Askerlere Harcanan Paralar

Daha önceki bedelli askerliğin aksine artık sadece para vermek yetmiyor. 21 günlük temel eğitimi almak için hayatınıza bir ara vermek durumunda kalıyorsunuz. Ben şanslıydım, askerlik yapacağım şehir ile yaşadığım yer aynı denk geldi. İstanbul Kartaltepe Kışlası’nda askerliğimi yaptım. Gittiğinizde size tam takım kamuflaj kıyafetler ve bot veriliyor. Çarşaf takımınızı da aldıktan sonra asıl macera başlıyor. Size 3 öğün yemek, yol parası ve askerlik çıkışında da bir miktar maaş ödeniyor. Madem bedelli askerliği maddi destek için yaptık, bu harcamalar kimlere nerelere gidiyor orası tam bir muamma galiba.

Yemin Töreni İçin Yapılan Hazırlıklar

Bu kısa askerlik döneminde sadece yemin törenine hazırlanmak için yürüme yapıyorsunuz. Onun dışında sürünme, spor, mekik çekmek gibi aktiviteler bize yaptırılmadı. Sadece 1 gün silahla 3 kurşun atış yapıyorsunuz o kadar. Her sabah erken saatte uyanıp içtima yapıyorsunuz, sizi sayıyorlar ve oradan kahvaltıya gidiyorsunuz. Sonrasında tüm gün mola vererek marşlar eşliğinde sizi yürütüyorlar. Haftada 2 gün duş alabiliyorsunuz. Yemekler diğer askerler ile aynı geliyor. Kantinde yiyecek alternatifi oldukça sınırlıydı. Kendi hattınızla beraber götüreceğiniz kamerasız tuşlu telefon serbest. Onun dışında girişte üstünüz ve çantanız x-ray ile aranıyor. Yani boşuna akıllı telefon sokmaya çalışmayın. Emanete bırakamıyorsunuz ve daha girmeden sizi PTT kargoya yolluyorlar.

Hayatınıza Tek Katılan, Orada Edineceğiniz Dostlar

Ben çok şanslıydım. 12 kişilik bir koğuşta ve isteseniz bir masa etrafına toplayamayacağınız kadar farklı görüşte adam gibi adamla yaşadım. Kendileriyle askerden sonra da görüşüyoruz. Bana askerlikte sabır ve gerçek hayatın öneminden çok bu 11 dostum anlam kattı. Aslında bir olunca hangi görüşten olursak olalım, çok keyifli bir şekilde yaşayabilmenin mümkün olduğunu gördüm. Buradan bedelli askerlik yapacaklara yanınıza bol bol ıslak mendil, tuvalet kağıdı, çorap ve iç çamaşırı almalarını tavsiye ediyorum. Zira herhangi bir yıkama imkanı bulunmuyor. Ayrıca grip ilacı alabilirseniz çok faydalı olur. Döndüğümüz günden beri hepimiz hala hastayız inanın. Şimdiden hepinize mutlu haftalar ve iyi çalışmalar diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum