Bekir Başevirgen, "Bu maddeyi dökmek kesinlikle yasaktır"

Bekir Başevirgen, "Bu maddeyi dökmek kesinlikle yasaktır"

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Manisa'nın Turgutlu ilçesi Musalaryeniköy'ü yakınlarındaki biyogaz tesisi hakkında açıklamalarda bulunarak, "Bu maddeyi dökmek kesinlikle yasaktır" dedi.

Medya Ege- Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız Manisa'nın Turgutlu ilçesi Musalaryeniköy'ü yakınlarındaki biyogaz tesisinden çıkan sıvı atıkların bölgedeki tarım arazilerine dökülmesi üzerine CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Musalaryeniköy muhtarı Yıldıray Aktaş ile bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Yaptığı incelemelere dair Medya Ege'ye değerlendirmelerde bulunan Bekir Başevirgen, "Bu tesis kurulurken bu sıkıntıların olacağını zaten biliyorduk. Biyogaz tesisinin kendi bünyesinde bulunan lagünlerde atıklarını tüketmesi gerekiyor. Biyogaz tesisi bölgedeki çiftçilere bu atıkları gübre olduğu belirterek, çiftçilere bedelsiz olarak veriyor. Çiftçiler ekonomik olarak zor durumda olduğu için bu firmanın dökmüş olduğu sıvı maddeden medet umuyorlar. Geçtiğimiz günlerde Turgutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu sıvı maddenin tarlalara dökülmemesi gerektiğini açıkladı. Dökülen maddenin içinde yüksek oranda tuz olduğu için tarlalara zarar verdiği aşikardır. Tarlalara dökülen madde yıllarca tarlalara zarar verecek. Bu maddeyi dökmek kesinlikle yasaktır. Ben bu konuyu medyadan öğrenince Ankara'dan ilk uçakla Turgutlu'ya geldim. Yerinde incelemelerde bulundum. Bundan sonra bu konunun takipçisi olacağım. Elimden ne geliyorsa bu konu için bölgede yaşayan vatandaşlarımız için yapacağım" dedi.


fqd6mwmxeaamhq.jpgfqd6mxexeaggmpq.jpg

Dedektif muhtar çevre katliamını köylüsüne sosyal medyadan canlı yayın yaparak duyurdu. Detaylar çarşamba günü Medya Ege'de...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.