Bekle, "İmar barışı vatandaşın yüzünü güldürdü"

Bekle, "İmar barışı vatandaşın yüzünü güldürdü"

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Cemal Bekle, büyük oranda kaçak yapılaşmanın olduğu İzmir’de, imar barışı düzenlemesinin yıllardır kaçak yapılarda oturan vatandaşlara umut olduğunu söyledi.

AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Cemal Bekle, 24 Haziran için saha çalışmalarını sürdürüyor. Karabağlar Esendere'de esnaf ve ev ziyaretlerinde bulunan Vekil Adayı Bekle’yi Buca Gediz Mahallesi’nde büyük bir kalabalık karşıladı. Kuruçay’da iftar programına katılan Cemal Bekle, vatandaşlara imar barışı düzenlemesini anlattı. Müracaatlar sonucunda alınacak yapı kayıt belgesinin ruhsat ve iskan belgesi yerine geçeceğini ifade eden Bekle, “Binaların altyapı sorunları var. Elektrik, su ve doğalgazı olmayan binalar var. Yapı kayıt belgesiyle artık vatandaş başvuruda bulunabilecek. Uygun bir ücret ödeyerek vatandaşın mağduriyeti giderilecek” dedi.

unnamed-(1)-327.jpg

‘TEDİRGİNLİK ORTADAN KALKACAK’

Kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu Roman mahalleleri için de imar barışı düzenlemesinin faydalı olacağına dikkati çeken Vekil Adayı Bekle, “Bu belge ile birlikte kredi çekmek isteyen vatandaşlarımız evlerini teminat gösterebilecek. Bu da ayrı bir kolaylık sağlayacak. Roman vatandaşlarımızın da birçoğu yerel yönetimlerin yazmış olduğu cezalarla veya yıkım kararıyla baş başa ve mahkemelik durumda. Burada vatandaşlarımız genellikle para cezasıyla karşı karşıya tedirginlik yaşıyor. Böyle olunca da su, elektrik, doğalgaz gibi hizmetlerden istifade edemiyor. Vatandaş kendi elindeki bu mülkünü ekonomik bir değer olarak gösteremiyor. Vatandaş kat mülkiyetine geçemediği için eviyle ilgili herhangi bir şekilde işlemde bulunamıyor. İlgili düzenleme ile bu konuda vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetlerin de önüne geçilmiş olacak” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.