Beklenen Spotify özelliği kullanıma başlandı! O özellik aktif edildi

Beklenen Spotify özelliği kullanıma başlandı! O özellik aktif edildi

Kısa bir süre önce de uzun süredir beklenen yeni Spotify video podcast özelliği en sonunda kullanıma başlandı. Artık kullanıcılar, podcast yayınlarını videolu olarak da izleyebilecekler.

Spotify tarafından yapılan resmi açıklamaya göre şu an için videolu podcast resmi olarak kullanıma başlanmış durumda. Ancak çeşitli kısıtlamalar da bulunuyor. Örneğin şu an için tüm podcast yayıncıları, video olarak yayınlarını Spotfiy üzerinden yayınlayamıyor. Spotify çeşitli yayıncılar ile anlaşma yapmış durumda. Söz konusu bu kullanıcılar, en azından şu an için video podcast yayını yükleyebilecekler arasında yer alıyor.

Her ne kadar şu an için bir kısıtlama söz konusu olsa da ilerleyen dönemlerde bu durum değişecektir. Hatırlatmak gerekirse ilk Spotify podcast yayınları başladığı dönemlerde de tüm kullanıcılar için kolay bir şekilde yayın yapmak söz konusu olmuyordu. Ancak daha sonrasında bu durum oldukça kolay bir hale getirildi. Nitekim benzer bir durum Spotify video podcast özelliği için de geçerli olacaktır. Getirilen bu yeni özellik ile birlikte YouTube karşısında Spotify önemli bir rakip haline gelmeye başlamış oldu. Bilindiği gibi YouTube tarafında da birçok yayıncı, podcast içeriklerini video olarak YouTube’da yayınlıyordu. Şimdi ise aynı video, Spotfiy tarafında da yayınlanabilecek.Son olarak belirtmek gerekirse yeni özellik, hem mobil hem de masaüstü tarafta kullanılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.