Beklenmedik Google Play Protect antivirüs test sonucu!

Beklenmedik Google Play Protect antivirüs test sonucu!

Google’ın sahibi olduğu Android işletim sistemi, ilk ortaya çıktığı günden beri güvenlik açıkları ile gündeme geliyor. 

Bu anlamda resmi uygulama marketi Google Play’de bile virüslü uygulamaların yer aldığı bilinen bir gerçek. Google Play Protect ile bu eksikliği giderdiği düşünülen Google, ortaya çıkan antivirüs testine bakılırsa Android kullanıcılarını yanıltmış gibi görünüyor.

Android telefonunuza bir uygulama yüklediğiniz zaman, Google Play Protect otomatik olarak bu uygulamayı tarıyor ve size güvenli olup olmadığı konusunda bilgi veriyor. AV-TEST tarafından yayınlanan virüs programlarının etkinliği listesine göre, Google Play koruması sadece göstermelik.

AV-TEST, Almanya merkezli ve antivirüs programlarını koruma, performans ve kullanılabilirlik açısından değerlendiren ve bu programlara sertifika veren bir kuruluş. Kuruluş tarafından Kasım ayında yapılan bu testte, uygulamalara 6 üzerinden not verildi.

Android işletim sistemi üzerinde kullanılan antivirüs uygulamaları arasında, Play Protect performans tarafında 6 tam puan aldı. Bu yüksek puana karşılık Google Play koruması hem kullanılabilirlik hem de koruma kriteri üzerinden ise “sıfır” puan alabildi.

Bu yapılan teste göre, Avast, McAfee, AVG, Avira, Trend Micro gibi birçok bilinir antivirüs uygulaması tam puan aldı. Hatta daha az bilinen  Android antivirüs uygulamaları da bu testten geçer not almış görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.