Beko: İzmir, AKP iktidarına rağmen tarih yazıyor

Beko: İzmir, AKP iktidarına rağmen tarih yazıyor

Bakan Kurum’un, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda CHP’yi ve İzmir'in belediyelerini hedef alan sözlerine yanıt veren Kani Beko, "Devletin bütün imkanlarını iktidar oldukları 20 yıl boyunca neredeyse kesen AKP'nin İzmir'e çamur atmalarını garipsemiyoruz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladığı sırada “Gazi Mustafa Kemal'in 'mağrur İzmir'ini' 20 yılda, 'mağdur İzmir' siz yaptınız” çıkışına yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, “İzmir’in mağrur duruşunu size boyun eğmediği için mağdur görmek size yakışır” sözleriyle tepki gösterdi.

Milletvekili Beko, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün içerdeki ve dışardaki düşmanları gönderdiği kent olan İzmir, mağrur duruşunu her dönemde ve her şartta yine tüm düşmanlara, rantçılara, benliğini değiştirmek için 40 takla atanlara karşı koruyor.

İzmir, Büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle çalışma azmi ve başarıda AKP iktidarına rağmen tarih yazıyor. Bu şehirde işler belediyelerimizin gayretiyle, bizlerin çabasıyla halka hizmet için tıkır tıkır yürüyor da İzmir’de halkın yararına olmayan her şeyde imzanızın olduğunu biliyoruz. Açılan imarlarda, halkın yararına olan işlere verilmeyen izinlerde, onaylarda, doğaya rağmen verilen maden izinlerinde tıkır tıkır yürüyen rantı İzmirlilere en iyi siz anlatırsınız Sayın Murat Kurum.. Anlatın da bilsin İzmir halkı” dedi.

kani-beko.jpeg

Başkan Soyer’in Bulduğu Krediyi Neden Onaylamıyorsunuz?

Depremzedelere yapılan konutlar üzerinden yaptığı eleştirilere bir örnekle tepki gösteren CHP’li Beko, “İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer ve ekibinin çalışmasıyla Dünya Bankası’ndan kısa sürede temin edilen ve depremde zarar gören orta hasarlı binaların dönüşümünde kullanılacak 330 milyon dolarlık, 30 yıl vadeli 5 yıl ödemezsiz krediyi Tayyip Erdoğan onaylasa projeler hazır, çalışma başlayacak. Ama 6-7 aydır onay verilmiyor. Madem bu kadar İzmir halkını düşünüyorsunuz neden bunun peşine düşmüyorsunuz. Çünkü Büyükşehir yapmasın, CHP’li belediye başarmasın. Sizin tek derdiniz siyaset, ne hizmet ne vicdan bunların hiç biri sizde yok! Sonra kalkmış CHP’li belediyelere ve İzmir halkına hakaret etme cüretinde bulunuyorsunuz. İzmir’in mağrur duruşunu sizin gibiler anlayamaz. İşte bu yüzden anlayamadınız! İzmirlinin vicdanı vardır her şeyden önce; sizde esamesi olmayan vicdan…” açıklamalarında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.